Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Na Olešnou bude jezdit letní autobusová linka MHD z Frýdku-Místku

Frýdek-Místek |

Frýdek-Místek dohodl zavedení nové autobusové linky na Olešnou. Ta bude jezdit od konce června do konce září ve čtyřech párech spojů přes týden a v devíti o víkendu. Cílem je zajistit obyvatelům města jednodušší a pohodlnou dopravu do rekreační oblasti.

Ve Frýdku-Místku začne jezdit nová autobusová linka do rekreační zóny Olešná.

Radovan Hořínek (ANO), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Rada města na své poslední schůzi skutečně schválila novou linku na Olešnou. My tu linku nazýváme sezónní linkou. Prozatím se bavíme o tom provozu od 24. 6. do 30. 9., samozřejmě i tento provoz se vyhodnotí. My jsme původně, musím se přiznat, počítali s dřívějším zahájením, ale nakonec jsou s tím spojené jakési administrativní úkony, které opravdu umožní v tomto roce provozovat tu linku od 24. 6. a pokud se ta linka osvědčí, tak se nabízí, že v dalších letech by pak mohla být provozována ještě dříve. V tom měsíci červnu."

Olešná bývá v létě všeobecně velmi vytížená a autobusové linky, které tam již běžně jezdí, jsou často přetíženy. Tento nový spoj by tak měl dopravu výrazně posílit.

Milan Halabalík (ANO), radní Frýdku-Místku: "Společně s kolegou Michalem Žídkem jsme mimo jiné kandidovali s cílem zřízení další linky v rámci MHD na aquapark a obsloužit tak celou rekreační zónu Olešná. Tato linka je navržena tak, aby byla v rámci města schopna pojmout co nejvíce cestujících, takže autobus bude stavět na dvaceti zastávkách. Pokryje tedy značnou část Frýdku-Místku."
Jakub Vivial, ředitel divize osobní dopravy ČSAD Frýdek-Místek: "V pracovní dny tam mají být 4 páry spojů, v podstatě od 8:00 ráno do 19:00 večer. A pak zejména ten víkendový provoz, kdy tam pojede 9 párů spojů z města z Frýdku přes Místek až na tu Olešnou. Tak, abychom ideálně pokryli potřeby obyvatel, aby se mohli dostat v pohodě a bez nějakých komplikací z Místku přímo až k přehradě, respektive k celému tomu sportovnímu areálu."
Radovan Hořínek (ANO), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Každopádně jsem rád, že se zlepší možnosti dopravy na aquapark. Doufáme, že to pomůže třeba i návštěvnosti toho aquaparku. A samozřejmě celá ta věc byla připravována, jak se současným dopravcem, tak i s městskou společností Sportplex. Takže bylo to kolektivní práce. Já doufám, že to přinese ten efekt a větší spokojenost občanů města."

Nová linka bude mít číslo 320 a obsluhovat ji mají klasické dvanáctimetrové nízkopodlažní autobusy na CNG.

Radovan Hořínek (ANO), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Chtěl bych podotknout, že vzhledem k tomu, že se snižuje cena pohonných hmot, tak i náklady na to zavedení linky budou patrně nižší, než se původně předpokládalo. Já jsem velice rád, že i naši koaliční partneři si to vzali v podstatě za své ten projekt. A plně ho podpořili. Takže díky té podpoře koalice jako celku, také můžeme hovořit o tom, že ten projekt se úspěšně rozjede."

Trasy linky 320 mají být dvě, jen s drobnými obměnami zastávek. Od Marlenky přes TGM, železniční stanici a Beskydskou. A druhá trasa obsáhne i Revoluční a Rivieru.

Nahlásit chybu


K tématu

Rekreační zóna Olešná je vyhledávaným místem turistů i rodin s dětmi

3. srpna 2023 15:57 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Rekreační zóna Olešná patří mezi vyhledávané cíle místních obyvatel i turistů. Ti zde mají velké možnosti vyžití. Kromě samotné přehrady je to také venkovní a vnitřní aquapark, herní zóny pro děti i cyklostezky. Město navíc zavedlo na letní sezonu do oblasti přímou autobusovou linku.

Letní autobusová linka MHD z Frýdku-Místku na Olešnou je oblíbená

17. července 2023 11:58 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Od začátku prázdnin jezdí z Frýdku-Místku na Olešnou každý den nová autobusová linka. Čtyři páry spojů přes týden a devět o víkendu budou vozit cestující až do konce září. Lidé na spoji nejvíce oceňují, že nemusejí při cestě na Olešnou přestupovat.

Modernizovaná zastávka na starém autobusovém stanovišti ve Frýdku-Místku je hotová

23. listopadu 2023 12:29 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Staré autobusové stanoviště v centru Frýdku-Místku prošlo modernizací. Stará nevzhledná konstrukce se zmenšila a dostala moderní podobu. Instalován byl také unikátní autobusový záliv z prefabrikovaného betonu. Práce trvaly přes tři měsíce a vyšly na zhruba 4 miliony korun.


Policisté zachránili muže ze zakouřeného bytu, dveře vyrazili beranidlem

Velkou dávku odvahy projevili policisté z hlídkové služby, když neváhali a s nasazením vlastního života zachránili muže ze zakouřeného bytu v Ostravě-Porubě. V podobných případech totiž může jít o vteřiny.

Most v Polance nad Odrou je opět průjezdný, součástí stavby je i cyklostezka

Včera 12:35 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Po dlouhých 14 měsících uzavírky je most přes řeku Odru v Polance od pondělí 20. května opět průjezdný. Zrekonstruovaný most nyní slouží řidičům, cyklistům i chodcům, součástí mostu je smíšená cyklostezka, kterou vybudovalo město Ostrava. Během rekonstrukce pomáhali i potápěči, kteří za pomoci uhlíkových elektrod odstraňovali základy středového pilíře původního mostu.

Na I/68 nedaleko slovenských hranic havarovaly dva kamiony a pět osobních vozidel

Včera 16:05 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na silnici I/68 u obce Bystřice mezi Třincem a Jablunkovem v pondělí odpoledne havarovaly dva kamiony a pět osobních vozidel. Na místě zasahují složky IZS, hlášena je jedna zraněná osoba. Silnice ve směru na Slovensko musela být uzavřena.

Policejní vyjednavač učil zdravotníky Karvinské hornické nemocnice reagovat na útočníka

90 zdravotníků Karvinské hornické nemocnice prošlo speciálními kurzy, které je učí, jak reagovat na aktivního útočníka. Nové dovednosti získali pod vedením zkušeného policejního vyjednavače z pražské policejní speciální pořádkové jednotky.

V Havířově-Šumbarku bylo poškozeno plynové potrubí, policisté a hasiči evakuovali desítky lidí

Včera 13:38, vydáno včera 13:27 | Havířov | Lukáš Zavadil

Pět jednotek hasičů a další složky IZS zasahují v Havířově-Šumbarku. Mělo tam dojít k poškození středotlakého plynového potrubí. Příčina zatím není jasná. Lidé by měli dbát pokynů policistů.

Ve Frýdku-Místku se udržuje na 170 hektarů travnatých ploch

Jarní počasí letos přišlo o něco dřív než loni. Díky tomu vyjely do ulic Frýdku-Místku také dříve sekačky na trávu. Pravidelné kosení je opět v plném proudu. Pracovníci technických služeb v průběhu sezóny udržují na 170 hektarů travnatých ploch.

VIDEO: Silniční kontrola skončila zadržením, Slovák nabídl policistům úplatek

Včera 12:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté z obvodního oddělení Vrbno pod Pradědem kontrolovali řidiče v obci Světlá Hora. Narazili při tom na řidiče, který neměl během jízdy zapnutý bezpečnostní pás. Na místě obdržel pokutu ve výši 1500 korun, sankci přijal a oznámil, že ji uhradí převodem z účtu. Z banální situace se ale vyklubalo podezření na trestný čin u jeho spolujezdce.

Potravinová pomoc se ve Frýdku-Místku nově vydává častěji, lidé se i objednávají

Výdejna potravinové pomoci ve Frýdku-Místku kvůli velkému zájmu upravila svůj provoz. Ze dvou dní přešla na pět a zároveň objednává klienty na přesný čas. V místě se tak netvoří fronty a nedochází k žádným konfliktům.

Městská policie Frýdek-Místek se přestěhovala do nové budovy

Frýdek-Místek zrekonstruoval budovu bývalé textilní školy v Těšínské ulici. Zázemí tady našla městská policie a přestupkové oddělení. Práce vyšly na necelých 78 milionů korun. V místě má v budoucnu vzniknout také nový bulvár s napojením na moderní dopravní terminál.

Kopřivnický Motýlek v nové přístavbě “roztáhne křídla”, získal místnosti pro speciální terapie

Včera 8:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Budova Základní a mateřské školy Motýlek v Kopřivnici je díky rekonstrukci a přístavbě modernější a prostornější. Pro žáky se speciálními potřebami tu přibyly nové prostory pro výuku a terapie. Investici ve výši 26 milionů korun zaplatil Moravskoslezský kraj.

Městská policie Frýdek-Místek se přestěhovala do nové budovy

Frýdek-Místek zrekonstruoval budovu bývalé textilní školy v Těšínské ulici. Zázemí tady našla městská policie a přestupkové oddělení. Práce vyšly na necelých 78 milionů korun. V místě má v budoucnu vzniknout také nový bulvár s napojením na moderní dopravní terminál.

Žáci ZŠ Komenského z Frýdlantu nad Ostravicí předvedli rodičům chemické a fyzikální pokusy

Odpoledne plné chemických a fyzikálních pokusů si připravili žáci ZŠ Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí. Své dovednosti předvedli rodičům, které do školy pozvali u příležitosti Dne rodiny.

Školáci předvedli rodičům různé chemické a fyzikální pokusy

Odpoledne plné chemických a fyzikálních pokusů si připravili žáci ZŠ Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí. Své dovednosti předvedli rodičům, které do školy pozvali u příležitosti Dne rodiny.

TIC Frýdek-Místek připravilo nové cesty k poznání historie textilního průmyslu

Turistické informační centrum Frýdek-Místek otevírá další nové cesty k poznání historie textilního průmyslu. Opět probíhají oblíbené jízdy historickým autobusem s návštěvou bývalých textilních areálů. Připravena je také nová trasa, která propojí historické památky s moderními prvky.

Začala rekonstrukce prostoru před Kulturním domem Frýdek

Začala dlouho očekávaná rekonstrukce prostoru před bývalým Kulturním domem Válcoven plechu. Místo získá novou dlažbu, stromové aleje i podzemní retenční nádrže. Práce potrvají zhruba do konce roku a vyjdou na necelých 23 milionů korun.

Protidrogový vlak si ve Frýdku-Místku prohlédlo na 900 návštěvníků

Ve Frýdku-Místku se opět zastavil protidrogový vlak Revolution train. Ten interaktivní a unikátní formou představuje dětem i dospělým problematiku drogově závislých. Cílem projektu je ukázat, co se s člověkem stane, pokud propadne drogám.

Na Olešnou bude jezdit letní autobusová linka MHD z Frýdku-Místku
Vydáno 11. května 2023 13:42, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Frýdek-Místek dohodl zavedení nové autobusové linky na Olešnou. Ta bude jezdit od konce června do konce září ve čtyřech párech spojů přes týden a v devíti o víkendu. Cílem je zajistit obyvatelům města jednodušší a pohodlnou dopravu do rekreační oblasti.

Ve Frýdku-Místku začne jezdit nová autobusová linka do rekreační zóny Olešná.

Radovan Hořínek (ANO), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Rada města na své poslední schůzi skutečně schválila novou linku na Olešnou. My tu linku nazýváme sezónní linkou. Prozatím se bavíme o tom provozu od 24. 6. do 30. 9., samozřejmě i tento provoz se vyhodnotí. My jsme původně, musím se přiznat, počítali s dřívějším zahájením, ale nakonec jsou s tím spojené jakési administrativní úkony, které opravdu umožní v tomto roce provozovat tu linku od 24. 6. a pokud se ta linka osvědčí, tak se nabízí, že v dalších letech by pak mohla být provozována ještě dříve. V tom měsíci červnu."

Olešná bývá v létě všeobecně velmi vytížená a autobusové linky, které tam již běžně jezdí, jsou často přetíženy. Tento nový spoj by tak měl dopravu výrazně posílit.

Milan Halabalík (ANO), radní Frýdku-Místku: "Společně s kolegou Michalem Žídkem jsme mimo jiné kandidovali s cílem zřízení další linky v rámci MHD na aquapark a obsloužit tak celou rekreační zónu Olešná. Tato linka je navržena tak, aby byla v rámci města schopna pojmout co nejvíce cestujících, takže autobus bude stavět na dvaceti zastávkách. Pokryje tedy značnou část Frýdku-Místku."
Jakub Vivial, ředitel divize osobní dopravy ČSAD Frýdek-Místek: "V pracovní dny tam mají být 4 páry spojů, v podstatě od 8:00 ráno do 19:00 večer. A pak zejména ten víkendový provoz, kdy tam pojede 9 párů spojů z města z Frýdku přes Místek až na tu Olešnou. Tak, abychom ideálně pokryli potřeby obyvatel, aby se mohli dostat v pohodě a bez nějakých komplikací z Místku přímo až k přehradě, respektive k celému tomu sportovnímu areálu."
Radovan Hořínek (ANO), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Každopádně jsem rád, že se zlepší možnosti dopravy na aquapark. Doufáme, že to pomůže třeba i návštěvnosti toho aquaparku. A samozřejmě celá ta věc byla připravována, jak se současným dopravcem, tak i s městskou společností Sportplex. Takže bylo to kolektivní práce. Já doufám, že to přinese ten efekt a větší spokojenost občanů města."

Nová linka bude mít číslo 320 a obsluhovat ji mají klasické dvanáctimetrové nízkopodlažní autobusy na CNG.

Radovan Hořínek (ANO), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Chtěl bych podotknout, že vzhledem k tomu, že se snižuje cena pohonných hmot, tak i náklady na to zavedení linky budou patrně nižší, než se původně předpokládalo. Já jsem velice rád, že i naši koaliční partneři si to vzali v podstatě za své ten projekt. A plně ho podpořili. Takže díky té podpoře koalice jako celku, také můžeme hovořit o tom, že ten projekt se úspěšně rozjede."

Trasy linky 320 mají být dvě, jen s drobnými obměnami zastávek. Od Marlenky přes TGM, železniční stanici a Beskydskou. A druhá trasa obsáhne i Revoluční a Rivieru.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000037149/na-olesnou-bude-jezdit-letni-autobusova-linka-mhd-z-frydkumistku