Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí bude letos hledat nejlepší zelňačku

Frýdek-Místek |

Frýdek-Místek se opět připravuje na jeden z největších gastrofestivalů. Ožije jím historické centrum kolem zámku a náměstí. Pořadatelé slibují na 60 stánků s dobrým jídlem a pitím a další program. Vystoupí známé osobnosti a také se bude vařit a následně hodnocením hledat nejlepší zelňačka.

Frýdek-Místek čeká od pátku do neděle víkend nabitý řadou akcí. Hlavním tahákem bude sobotní gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí. Na ten už lákalo Turistické informační centrum vařením zelňačky.

Jakub Míček (ANO), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Letošní ročník gastrofestivalu se bude konat na Zámeckém náměstí, s tím, že veškeré aktivity budou kolem frýdeckého zámku, kolem historického jádra. Aktivity budou i na frýdeckém zámku, tak i v okolních restauracích, obchodech. Pódium bude postaveno na náměstí, takže gastrozóna bude také tam."
Lucie Talavašková, mluvčí TIC Frýdek-Místek: "Již nyní máme přislíbeno na 60 stánků s vybraným jídlem a pitím, které doplní vinný festiválek na zámku. A do programu se zařadily také vybrané podniky v okolí, které nechají nahlédnout do svého zákulisí. Celou gastro nabídku doplní také hudební vystoupení, tři cooking show v čele s Terezou Hybšovou, finalistkou soutěže MasterChef Česko, a zároveň vyhlásíme historicky první nejlepší zelňačku Frýdku-Místku."
Nikola Tabachová, TIC Frýdek-Místek: "Soutěž o nejlepší zelňačku bude začínat v 10:00 hodin, kdy soutěžící mohou mít už připraveny nakrájené suroviny. A budou vařit do 13:00 hodin. Potom začne hodnocení té zelňačky, kde bude hodnotit, jak veřejnost, tak odborná porota. A pak v 15:00 hodin bude probíhat vyhlášení."
Lucie Talavašková, mluvčí TIC Frýdek-Místek: "Návštěvníci budou po celý den ochutnávat pokrmy české a zahraniční kuchyně, dezerty včetně třeba rolované zmrzliny, připravujeme rovněž stánky s vegetariánskými pokrmy, či low carb. Chybět nebudou vybrané nápoje, k mání bude sortiment od kávy, přes míchané nápoje, až po různé domácí limonády. Koncept frýdeckomísteckého gastrofestivalu je rodinná akce, proto se také děti zabaví v parku Pod Zámkem v dětské zóně, kde si kromě jiného upečou svou vlastní pizzu nebo budou pozorovat hvězdy v mobilním planetáriu. A protože mezi návštěvníky nechybí ani domácí mazlíčci, tak jsme pozvali i takzvanou pestauraci, kde pejskům naservírují pečlivě sestavené, vyvážené a chutné menu."

Celý program bude proložen koncerty, ať už cimbálem nebo pop-rockovou pohodou. V 19:00 hodin pak akce vyvrcholí koncertem Marty Jandové s kapelou.

Nahlásit chybu


K tématu

Ve Frýdku-Místku se hledají kuchařské týmy do soutěže o nejlepší zelňačku

18. května 2023 14:24 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Frýdek-Místek už se pomalu připravuje na letní gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí. Letos bude jeho součástí nová soutěž o nejlepší zelňačku. Už teď se hledají kuchařské týmy, které se do soutěže přihlásí a přímo na festivalu pak uvaří 20 litrů polévky.

Pobočky Turistického informačního centra Frýdek-Místek projdou kompletní rekonstrukcí

Frýdek-Místek začal s velkou rekonstrukcí poboček turistického informačního centra. Aktuálně se pracuje na Zámeckém náměstí. Pobočka na náměstí Svobody je v provozu. Modernizace obou poboček vyjde na 7,5 milionu korun. Zhruba 70 procent nákladů ale pokryje dotace.

Akce Frýdek-Místek na cestách nabídne na Olešné inspiraci na výlety po Česku

Milovníci cestování, dobrodružství a objevování nových míst se mohou těšit na nezapomenutelný den plný inspirace a zábavy na jedinečném místě u přehrady Olešná. Cestovatelský festival Frýdek≈Místek na cestách je skvělou příležitostí pro všechny, kteří touží po objevování krás naší země.


V Karviné se konala náborová akce Policie ČR, studenti prošli fyzickými testy

Studenti pěti karvinských středních škol dostali příležitost vyzkoušet si fyzické testy, které jsou nutné pro přijetí k policii. Kdo je splnil, dostal rok platný certifikát. Pokud se tedy úspěšní studenti rozhodnou rozšířit řady policistů, nemusí fyzické testy dělat znovu.

Hasiči v noci na Bruntálsku bojovali s požárem štěpky

Včera 19:18 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Co bylo příčinou požáru štěpky uskladněné ve Staré Vsi na Bruntálsku, se snaží od čtvrtečního časného rána zjistit hasičský vyšetřovatel. Oheň hasilo pět jednotek.

Při nehodě auta s motocyklem v Třinci se těžce zranila motorkářka

Včera 19:41 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ke kolizi osobního automobilu s motocyklem spěchali ve čtvrtek odpoledne záchranáři do Koperníkovy ulice v Třinci. Hlášeno tam bylo vážné zranění motorkářky.

Kalmarsund Floorball Cup vyhrál tým z Horní Suché, noční oslava po příjezdu byla velká

Kalmarsund Floorball Cup ve Švédsku vyhrál tým z Horní Suché v kategorii B14. Ve velké konkurenci došly daleko i dívky. Ze skvělého výsledku mají radost hráči, trenéři, rodiče i obec.

Nenechávejte v autech nic cenného. Zloděj během pár dní vykradl 16 vozidel v Ostravě

Včera 11:43 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Dnes máme dobrou zprávu pro majitele vozidel. Ostravským policistům se podařilo zadržet zloděje, který během pár dní vykradl 16 aut. Zároveň je to ale pro řidiče výstraha, aby nenechávali v autech nic cenného, protože právě viditelné věci pachatele přilákaly.


Bourá se první mostek v Novém Jičíně, špatně jsou na tom i další

Lávka Za Potokem v novojičínské části Loučka, vedoucí přes Grasmanku, musela být demolována. Nahradí ji tu nová. Důvodem byl špatný technického stav, který se ovšem týká více mostních objektů na území města.

V Opavě byly nainstalovány nové informační panely. Najdete je na městském hřbitově a v Městských sadech

15. května 2024 16:03 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Městských sadech byly nainstalovány nové informační panely. Nahradily původní 3, na kterých už se podepsal zub času. Čtvrtý se do sadů přesunul z Kolofíkova nábřeží, kde ho lidé moc nevyužívali.

Dům v Morávce byl v ohrožení kvůli požáru ohřívače bazénové vody

Včera 7:26 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Pět hasičských jednotek zasahovalo ve středu před polednem u požáru ohřívače vody do bazénu a garáže rodinného domu v Morávce. Dům hasiči svým rychlým zásahem zachránili, přesto majitelům vznikla škoda za zhruba 700 tisíc korun.

ADRA v Havířově uspořádala charitativní běh na podporu dobrovolnictví i pomoc hendikepovanému Honzovi

15. května 2024 21:57 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

ADRA v Havířově uspořádala třetí ročník charitativního běhu na podporu dobrovolnictví. Výtěžek poputuje i na pomoc hendikepovanému mladíkovi. Akce se zúčastnili lidé s batolaty i senioři ve vysokém věku.

Školní jarmark učil děti finanční gramotnosti, předvedly se i na “Kumštplace”

15. května 2024 11:10 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Pestrý sortiment výrobků nabídl jarmark, který se konal v Základní škole Čeladná, a to ve spolupráci s klubem rodičů této školy.

TIC Frýdek-Místek připravilo nové cesty k poznání historie textilního průmyslu

Turistické informační centrum Frýdek-Místek otevírá další nové cesty k poznání historie textilního průmyslu. Opět probíhají oblíbené jízdy historickým autobusem s návštěvou bývalých textilních areálů. Připravena je také nová trasa, která propojí historické památky s moderními prvky.

Začala rekonstrukce prostoru před Kulturním domem Frýdek

Začala dlouho očekávaná rekonstrukce prostoru před bývalým Kulturním domem Válcoven plechu. Místo získá novou dlažbu, stromové aleje i podzemní retenční nádrže. Práce potrvají zhruba do konce roku a vyjdou na necelých 23 milionů korun.

Protidrogový vlak si ve Frýdku-Místku prohlédlo na 900 návštěvníků

Ve Frýdku-Místku se opět zastavil protidrogový vlak Revolution train. Ten interaktivní a unikátní formou představuje dětem i dospělým problematiku drogově závislých. Cílem projektu je ukázat, co se s člověkem stane, pokud propadne drogám.

Muzeum trojmezí v Jablunkově připravilo program ke Dni matek

14. května 2024 9:52 | Jablunkov | Libor Běčák | Kulturní okénko

Návštěvníci Muzea trojmezí v Jablunkově se mohli zapojit do aktivit, které byly připraveny ke Dni matek. Zatímco maminky si mohly dát kávu a v klidu si projít expozice, děti jim vyrobily drobné dárky.

Sbírka Daruj F-M vybrala na dráhu pro horská kola přes 217 tisíc korun

Parta nadšenců se rozhodla vybudovat na Palkovických hůrkách speciální dráhu pro jízdu na horských kolech. Určena bude pro amatérské i profesionální sportovce všech kategorií. Přihlásili se do sbírkového programu Daruj F-M a lidé i město jim přispěli dohromady přes 217 tisíc korun.

Frýdek-Místek nabízí 2 miliony korun za provoz zubní pohotovosti

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Měsíce jednání s krajem a stomatology nepřineslo výsledek, proto se rozhodla radnice jednat na vlastní pěst. Stomatologům nabídne za víkendové a sváteční služby dva miliony korun na rok.

Gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí bude letos hledat nejlepší zelňačku
Vydáno 14. srpna 2023 15:49, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Frýdek-Místek se opět připravuje na jeden z největších gastrofestivalů. Ožije jím historické centrum kolem zámku a náměstí. Pořadatelé slibují na 60 stánků s dobrým jídlem a pitím a další program. Vystoupí známé osobnosti a také se bude vařit a následně hodnocením hledat nejlepší zelňačka.

Frýdek-Místek čeká od pátku do neděle víkend nabitý řadou akcí. Hlavním tahákem bude sobotní gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí. Na ten už lákalo Turistické informační centrum vařením zelňačky.

Jakub Míček (ANO), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Letošní ročník gastrofestivalu se bude konat na Zámeckém náměstí, s tím, že veškeré aktivity budou kolem frýdeckého zámku, kolem historického jádra. Aktivity budou i na frýdeckém zámku, tak i v okolních restauracích, obchodech. Pódium bude postaveno na náměstí, takže gastrozóna bude také tam."
Lucie Talavašková, mluvčí TIC Frýdek-Místek: "Již nyní máme přislíbeno na 60 stánků s vybraným jídlem a pitím, které doplní vinný festiválek na zámku. A do programu se zařadily také vybrané podniky v okolí, které nechají nahlédnout do svého zákulisí. Celou gastro nabídku doplní také hudební vystoupení, tři cooking show v čele s Terezou Hybšovou, finalistkou soutěže MasterChef Česko, a zároveň vyhlásíme historicky první nejlepší zelňačku Frýdku-Místku."
Nikola Tabachová, TIC Frýdek-Místek: "Soutěž o nejlepší zelňačku bude začínat v 10:00 hodin, kdy soutěžící mohou mít už připraveny nakrájené suroviny. A budou vařit do 13:00 hodin. Potom začne hodnocení té zelňačky, kde bude hodnotit, jak veřejnost, tak odborná porota. A pak v 15:00 hodin bude probíhat vyhlášení."
Lucie Talavašková, mluvčí TIC Frýdek-Místek: "Návštěvníci budou po celý den ochutnávat pokrmy české a zahraniční kuchyně, dezerty včetně třeba rolované zmrzliny, připravujeme rovněž stánky s vegetariánskými pokrmy, či low carb. Chybět nebudou vybrané nápoje, k mání bude sortiment od kávy, přes míchané nápoje, až po různé domácí limonády. Koncept frýdeckomísteckého gastrofestivalu je rodinná akce, proto se také děti zabaví v parku Pod Zámkem v dětské zóně, kde si kromě jiného upečou svou vlastní pizzu nebo budou pozorovat hvězdy v mobilním planetáriu. A protože mezi návštěvníky nechybí ani domácí mazlíčci, tak jsme pozvali i takzvanou pestauraci, kde pejskům naservírují pečlivě sestavené, vyvážené a chutné menu."

Celý program bude proložen koncerty, ať už cimbálem nebo pop-rockovou pohodou. V 19:00 hodin pak akce vyvrcholí koncertem Marty Jandové s kapelou.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000038617/gastrofestival-frydekmistek-plny-chuti-bude-letos-hledat-nejlepsi-zelnacku