Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Sbírka Daruj F-M vybírá na vzduchotechniku a nábytek v Lidovém domě

Frýdek-Místek |  | Frýdeckomístecký expres

Frýdek-Místek rozšířil veřejnou sbírku Daruj F-M o další účel. Tentokrát mohou občané přispět na úpravy a vybavení Lidového domu v Místku. Vybírá se na vzduchotechniku a nový nábytek. Sbírka potrvá do konce roku 2024. Současně v programu běží ještě další dvě předchozí sbírky.

Oblíbený sbírkový program Daruj F-M se rozšířil o další sbírku na dobrou věc.

Jakub Míček (ANO), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Katolický lidový dům ve Frýdku-Místku předložil v rámci programu žádost o zařazení záměru pořízení vzduchotechniky do klubu Nezbeda a vybavení. Stolů a židlí do kluboven pro děti, skautů a seniorů."
Jana Kohutová, spolek Katolický lidový dům Frýdek-Místek: "Prioritou pro nás je nakoupení nebo vybavení klubu Nezbeda, vzduchotechniky. Protože je to nejvíc aktuální. Avšak, těžko říct, kolik se vybere peněz. A pokud by se vybralo méně peněz, tak bychom zvolili nové vybavení stolů a židlí. Protože to už je opravdu velmi staršího data."

Ideální by samozřejmě bylo, kdyby se vybral dostatek peněz na to, ať se opraví vzduchotechnika a zároveň pořídí nový nábytek.

Jana Kohutová, spolek Katolický lidový dům Frýdek-Místek: "Vzduchotechnika je potřebná proto, že je to v přízemních prostorech a pokud je vlhko a netopí se ještě, tak tam je trošku problém s cirkulací vzduchu. A jak říkám, vybavení nábytku, to už si říká řadu let o výměnu."
Jakub Míček (ANO), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Nízkoprahový klub Nezbeda je službou pro všechny děti od šesti do dvaceti let. V klubu se snaží být dětem partnery, kteří se jim snaží pomáhat zvládnout různé životní etapy a také aktuální situaci nebo problémy. Situace v rodině a podobně. Širokou nabídkou aktivit a programů, děti podporují v aktivním trávení volného času. Jeho provoz je celoroční, takže nabízí skvělé využití pro děti i o prázdninách. Tento klub zde sídlí už skoro 30 let, děti ho mají rády, rodiče jsou spokojeny s nabídkou a služba je bezplatná."
Jana Kohutová, spolek Katolický lidový dům Frýdek-Místek: "U nás se také schází ještě různá společenství. Hrají se zde také divadla, scházejí si u nás i dámy, které trpí rakovinou, turistický oddíl se tady schází a v neposlední řadě děláme i akce pro všechny možné lidi ve městě i okolí. Nejzajímavější akcí u nás je akce pro zdravotně postižené, kde oni tady také sedí a baví se spolu. Takže je to nutné vyměnit."
Jakub Míček (ANO), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Program Daruj F-M je tradiční program, který funguje tak, že žadatel si požádá o podporu města, která je maximálně 200 tisíc korun. S tím, že město nedá tu částku rovnou žadateli. Ale částku, která se vybere ve veřejné sbírce, poté zdvojnásobí. Takže v současné době u Lidového domu, který vybírá až 400 tisíc korun, město přislíbilo částku 200 tisíc, ale za podmínky, že 200 tisíc se vybere od dárců z veřejnosti."
Jana Kohutová, spolek Katolický lidový dům Frýdek-Místek: "Moc všem, kteří přispějí do této sbírky, děkujeme. A moc si toho vážíme."

Od roku 2022 je v programu Daruj F-M otevřena také sbírka Pomoc Ukrajině. A od loňského září běží sbírka na výstavbu Flow trailu Palkovické hůrky, kde se buduje dráha pro terénní cyklisty všech věkových kategorií.

Jakub Larysz, autor projektu Flow Trails Palkovice: "Založili jsme spolek Flow Trails Palkovice. Domluvili jsme se s obcí na tom, abychom mohli využívat obecní les pro vybudování Flow trailu. A chceme touto aktivitou zapojit tu mládež Palkovickou a mládež i z okolí, aby se mohla realizovat na tvorbě toho trailu jako takového. A potom samozřejmě, aby měli nějaké propojení sportu a přírody. A to samé platí pro všechny z okolí Frýdku-Místku, kteří mají zájem o horská kola."

Sbírka na Flow trail poběží do konce března a sbírka na Katolický lidový dům je naplánována až do konce letošního roku.

Nahlásit chybu


K tématu

Evangelický kostel ve Frýdku-Místku prochází další etapou rekonstrukce

5. října 2023 13:57 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Další z dominant Frýdku-Místku prochází opravou. Evangelický kostel už dlouhodobě trápí poškozování obkladových cihel vlivem počasí. Opravu finančně podpořilo město a farnost má i vlastní sbírku. Snaží se totiž kostel rekonstruovat postupně už několik let.

Sbírka Daruj F-M vybírá na herní prvky pro děti z Azylového domu Sára

Frýdek-Místek spustil další sbírku v rámci programu Daruj F≈M. Obyvatelé v ní mohou podpořit děti z Azylového domu Sára. Město vybrané peníze zdvojnásobí, maximálně však do výše třiceti tisíc korun.

Sbírka Daruj F-M se zpozdila kvůli doplnění povolení, nyní se opět připravuje

7. září 2023 14:52 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Lidé budou moci opět přispívat do sbírky Daruj F-M. Má se rozšířit o projekt speciální dráhy pro jízdy na horských kolech. Rozjezd se ale zpozdil, kvůli doplnění patřičných povolení.


Policisté zachránili muže ze zakouřeného bytu, dveře vyrazili beranidlem

Velkou dávku odvahy projevili policisté z hlídkové služby, když neváhali a s nasazením vlastního života zachránili muže ze zakouřeného bytu v Ostravě-Porubě. V podobných případech totiž může jít o vteřiny.

Most v Polance nad Odrou je opět průjezdný, součástí stavby je i cyklostezka

Dnes 12:35 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Po dlouhých 14 měsících uzavírky je most přes řeku Odru v Polance od pondělí 20. května opět průjezdný. Zrekonstruovaný most nyní slouží řidičům, cyklistům i chodcům, součástí mostu je smíšená cyklostezka, kterou vybudovalo město Ostrava. Během rekonstrukce pomáhali i potápěči, kteří za pomoci uhlíkových elektrod odstraňovali základy středového pilíře původního mostu.

Na I/68 nedaleko slovenských hranic havarovaly dva kamiony a pět osobních vozidel

Dnes 16:05 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na silnici I/68 u obce Bystřice mezi Třincem a Jablunkovem v pondělí odpoledne havarovaly dva kamiony a pět osobních vozidel. Na místě zasahují složky IZS, hlášena je jedna zraněná osoba. Silnice ve směru na Slovensko musela být uzavřena.

Policejní vyjednavač učil zdravotníky Karvinské hornické nemocnice reagovat na útočníka

90 zdravotníků Karvinské hornické nemocnice prošlo speciálními kurzy, které je učí, jak reagovat na aktivního útočníka. Nové dovednosti získali pod vedením zkušeného policejního vyjednavače z pražské policejní speciální pořádkové jednotky.

V Havířově-Šumbarku bylo poškozeno plynové potrubí, policisté a hasiči evakuovali desítky lidí

Dnes 13:38, vydáno dnes 13:27 | Havířov | Lukáš Zavadil

Pět jednotek hasičů a další složky IZS zasahují v Havířově-Šumbarku. Mělo tam dojít k poškození středotlakého plynového potrubí. Příčina zatím není jasná. Lidé by měli dbát pokynů policistů.

Ve Frýdku-Místku se udržuje na 170 hektarů travnatých ploch

Jarní počasí letos přišlo o něco dřív než loni. Díky tomu vyjely do ulic Frýdku-Místku také dříve sekačky na trávu. Pravidelné kosení je opět v plném proudu. Pracovníci technických služeb v průběhu sezóny udržují na 170 hektarů travnatých ploch.

VIDEO: Silniční kontrola skončila zadržením, Slovák nabídl policistům úplatek

Dnes 12:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté z obvodního oddělení Vrbno pod Pradědem kontrolovali řidiče v obci Světlá Hora. Narazili při tom na řidiče, který neměl během jízdy zapnutý bezpečnostní pás. Na místě obdržel pokutu ve výši 1500 korun, sankci přijal a oznámil, že ji uhradí převodem z účtu. Z banální situace se ale vyklubalo podezření na trestný čin u jeho spolujezdce.

Potravinová pomoc se ve Frýdku-Místku nově vydává častěji, lidé se i objednávají

Výdejna potravinové pomoci ve Frýdku-Místku kvůli velkému zájmu upravila svůj provoz. Ze dvou dní přešla na pět a zároveň objednává klienty na přesný čas. V místě se tak netvoří fronty a nedochází k žádným konfliktům.

Městská policie Frýdek-Místek se přestěhovala do nové budovy

Frýdek-Místek zrekonstruoval budovu bývalé textilní školy v Těšínské ulici. Zázemí tady našla městská policie a přestupkové oddělení. Práce vyšly na necelých 78 milionů korun. V místě má v budoucnu vzniknout také nový bulvár s napojením na moderní dopravní terminál.

Kopřivnický Motýlek v nové přístavbě “roztáhne křídla”, získal místnosti pro speciální terapie

Budova Základní a mateřské školy Motýlek v Kopřivnici je díky rekonstrukci a přístavbě modernější a prostornější. Pro žáky se speciálními potřebami tu přibyly nové prostory pro výuku a terapie. Investici ve výši 26 milionů korun zaplatil Moravskoslezský kraj.

Vrátní

Sviadnov Nástup: od 20. května 2024 od 25 000 do 32 000 Kč/měsíc

Městská policie Frýdek-Místek se přestěhovala do nové budovy

Frýdek-Místek zrekonstruoval budovu bývalé textilní školy v Těšínské ulici. Zázemí tady našla městská policie a přestupkové oddělení. Práce vyšly na necelých 78 milionů korun. V místě má v budoucnu vzniknout také nový bulvár s napojením na moderní dopravní terminál.

Žáci ZŠ Komenského z Frýdlantu nad Ostravicí předvedli rodičům chemické a fyzikální pokusy

Odpoledne plné chemických a fyzikálních pokusů si připravili žáci ZŠ Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí. Své dovednosti předvedli rodičům, které do školy pozvali u příležitosti Dne rodiny.

Školáci předvedli rodičům různé chemické a fyzikální pokusy

Odpoledne plné chemických a fyzikálních pokusů si připravili žáci ZŠ Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí. Své dovednosti předvedli rodičům, které do školy pozvali u příležitosti Dne rodiny.

TIC Frýdek-Místek připravilo nové cesty k poznání historie textilního průmyslu

Turistické informační centrum Frýdek-Místek otevírá další nové cesty k poznání historie textilního průmyslu. Opět probíhají oblíbené jízdy historickým autobusem s návštěvou bývalých textilních areálů. Připravena je také nová trasa, která propojí historické památky s moderními prvky.

Začala rekonstrukce prostoru před Kulturním domem Frýdek

Začala dlouho očekávaná rekonstrukce prostoru před bývalým Kulturním domem Válcoven plechu. Místo získá novou dlažbu, stromové aleje i podzemní retenční nádrže. Práce potrvají zhruba do konce roku a vyjdou na necelých 23 milionů korun.

Protidrogový vlak si ve Frýdku-Místku prohlédlo na 900 návštěvníků

Ve Frýdku-Místku se opět zastavil protidrogový vlak Revolution train. Ten interaktivní a unikátní formou představuje dětem i dospělým problematiku drogově závislých. Cílem projektu je ukázat, co se s člověkem stane, pokud propadne drogám.

Sbírka Daruj F-M vybírá na vzduchotechniku a nábytek v Lidovém domě
Vydáno 11. ledna 2024 16:16, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Frýdek-Místek rozšířil veřejnou sbírku Daruj F-M o další účel. Tentokrát mohou občané přispět na úpravy a vybavení Lidového domu v Místku. Vybírá se na vzduchotechniku a nový nábytek. Sbírka potrvá do konce roku 2024. Současně v programu běží ještě další dvě předchozí sbírky.

Oblíbený sbírkový program Daruj F-M se rozšířil o další sbírku na dobrou věc.

Jakub Míček (ANO), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Katolický lidový dům ve Frýdku-Místku předložil v rámci programu žádost o zařazení záměru pořízení vzduchotechniky do klubu Nezbeda a vybavení. Stolů a židlí do kluboven pro děti, skautů a seniorů."
Jana Kohutová, spolek Katolický lidový dům Frýdek-Místek: "Prioritou pro nás je nakoupení nebo vybavení klubu Nezbeda, vzduchotechniky. Protože je to nejvíc aktuální. Avšak, těžko říct, kolik se vybere peněz. A pokud by se vybralo méně peněz, tak bychom zvolili nové vybavení stolů a židlí. Protože to už je opravdu velmi staršího data."

Ideální by samozřejmě bylo, kdyby se vybral dostatek peněz na to, ať se opraví vzduchotechnika a zároveň pořídí nový nábytek.

Jana Kohutová, spolek Katolický lidový dům Frýdek-Místek: "Vzduchotechnika je potřebná proto, že je to v přízemních prostorech a pokud je vlhko a netopí se ještě, tak tam je trošku problém s cirkulací vzduchu. A jak říkám, vybavení nábytku, to už si říká řadu let o výměnu."
Jakub Míček (ANO), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Nízkoprahový klub Nezbeda je službou pro všechny děti od šesti do dvaceti let. V klubu se snaží být dětem partnery, kteří se jim snaží pomáhat zvládnout různé životní etapy a také aktuální situaci nebo problémy. Situace v rodině a podobně. Širokou nabídkou aktivit a programů, děti podporují v aktivním trávení volného času. Jeho provoz je celoroční, takže nabízí skvělé využití pro děti i o prázdninách. Tento klub zde sídlí už skoro 30 let, děti ho mají rády, rodiče jsou spokojeny s nabídkou a služba je bezplatná."
Jana Kohutová, spolek Katolický lidový dům Frýdek-Místek: "U nás se také schází ještě různá společenství. Hrají se zde také divadla, scházejí si u nás i dámy, které trpí rakovinou, turistický oddíl se tady schází a v neposlední řadě děláme i akce pro všechny možné lidi ve městě i okolí. Nejzajímavější akcí u nás je akce pro zdravotně postižené, kde oni tady také sedí a baví se spolu. Takže je to nutné vyměnit."
Jakub Míček (ANO), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Program Daruj F-M je tradiční program, který funguje tak, že žadatel si požádá o podporu města, která je maximálně 200 tisíc korun. S tím, že město nedá tu částku rovnou žadateli. Ale částku, která se vybere ve veřejné sbírce, poté zdvojnásobí. Takže v současné době u Lidového domu, který vybírá až 400 tisíc korun, město přislíbilo částku 200 tisíc, ale za podmínky, že 200 tisíc se vybere od dárců z veřejnosti."
Jana Kohutová, spolek Katolický lidový dům Frýdek-Místek: "Moc všem, kteří přispějí do této sbírky, děkujeme. A moc si toho vážíme."

Od roku 2022 je v programu Daruj F-M otevřena také sbírka Pomoc Ukrajině. A od loňského září běží sbírka na výstavbu Flow trailu Palkovické hůrky, kde se buduje dráha pro terénní cyklisty všech věkových kategorií.

Jakub Larysz, autor projektu Flow Trails Palkovice: "Založili jsme spolek Flow Trails Palkovice. Domluvili jsme se s obcí na tom, abychom mohli využívat obecní les pro vybudování Flow trailu. A chceme touto aktivitou zapojit tu mládež Palkovickou a mládež i z okolí, aby se mohla realizovat na tvorbě toho trailu jako takového. A potom samozřejmě, aby měli nějaké propojení sportu a přírody. A to samé platí pro všechny z okolí Frýdku-Místku, kteří mají zájem o horská kola."

Sbírka na Flow trail poběží do konce března a sbírka na Katolický lidový dům je naplánována až do konce letošního roku.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000040978/sbirka-daruj-fm-vybira-na-vzduchotechniku-a-nabytek-v-lidovem-dome