Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Muž se vloupal do firmy ve Frýdku-Místku. Policisty k němu dovedly stopy ve sněhu

Frýdek-Místek |

Další případ vloupání, ve kterém policistům pomohly stopy ve sněhu. Podobně jako vystopovali zloděje vykradené skříňky ve vlaku, tak našli muže, který se vloupal do areálu firmy ve Frýdku-Místku. A opět se ukázalo, že je to známý recidivista. Teď mu hrozí až tři roky vězení.

Minulý pátek v brzkých ranních hodinách byli policisté obvodního oddělení Frýdek-Místek vysláni do budovy jedné z firem, kde se spustil alarm. Na místě už na ně čekal pracovník bezpečnostní agentury, který hlídce sdělil, že si všimnul pootevřených zadních dveří. Strážci zákona se proto rozhodli objekt zkontrolovat.

Kateřina Kubzová, mluvčí PČR Frýdek-Místek: "Už když procházeli přízemím budovy, všimli si na recepci rozházených papírů a otevřených skříněk. Od vchodu pak ve sněhu vedly dva páry stop obuvi, jedny směrem od plotu k budově a další od budovy pryč. Policisté se proto vydali v těchto šlépějích, které je dovedly až k dalšímu objektu, kde na schodišti seděl muž s otevřeným notebookem. Toho se rozhodli zkontrolovat, včetně podrážek jeho bot, které odpovídaly stopám ve sněhu. Nakonec vyšlo najevo, že věci, které měl muž u sebe, pocházejí z vloupání do uvedené firmy. Tam měl odcizit notebook, toner do tiskárny a balík papírů v celkové hodnotě přes pět tisíc korun."

Policisté 35letého muže následně zadrželi a jak se ukázalo, nešlo pro ně o neznámou osobu. Měli ho v hledáčku pro další dvě vloupání.

Kateřina Kubzová, mluvčí PČR Frýdek-Místek: "V prvním případě se měl na Štědrý den ve Frýdku- Místku vloupat do autoservisu, kdy poškodil plot a dvě výlohy a způsobil tak škodu poškozením téměř 50 tisíc korun. Poté si měl ze servisu odnést pokladnu s hotovostí, tonery do tiskárny či flash disky za více jak čtyři tisíce korun. V dalším případě, tentokrát už v novém roce, ho na nádraží zaujal mincovník automatu na toalety, který měl vypáčit a odcizit z něj téměř 10 tisíc korun."

Ve zkráceném přípravném řízení mu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. Muž se k vytýkaným jednáním doznal. Vzhledem k tomu, že již byl dříve za majetkovou trestnou činnost odsouzen, hrozí mu nyní až tříletý pobyt za mřížemi.

Nahlásit chybu


K tématu

Recidivista poslal majiteli vyloupeného podniku omluvnou SMS

28. března 2024 17:29 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Vloupal se do hasičské zbrojnice, do areálu firmy i do herní provozovny. Tam kradl hlavně peníze, elektroniku a další cenné věci. Na kradený telefon mu přišla zpráva od majitele podniku, kterému zloděj odepsal ze svého telefonu, že se mu za vloupání omlouvá. Policisté tak snadno zjistili, že jde o známého 36letého recidivistu.

Policisté dopadli trojici zlodějů, kteří kradli napříč Moravskoslezským krajem

31. května 2023 17:26 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Policisté dopadli trojici zlodějů, kteří kradli na co přišli. Dva muži a jedna žena řádili od Třince, přes Frýdek-Místek a Ostravu, až po Opavu. Za použití násilí se dostávali do různých objektů a garáží. Tam kradli alkohol, elektrokola a další vybavení. V jednom případě dokonce i zahradní traktor.

Kriminalisté odhalili do roka a do dne pachatele vloupání do mléčného baru v Ostravě

18. července 2023 22:51 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Před spravedlností stejně neunikl. Téměř do roka a do dne kriminalisté z Ostravy-Hrabůvky obvinili 37letého muže podezřelého z trestného činu krádeže. Toho usvědčily zajištěné a vyhodnocené stopy.


Nenechávejte v autech nic cenného. Zloděj během pár dní vykradl 16 vozidel v Ostravě

Dnes máme dobrou zprávu pro majitele vozidel. Ostravským policistům se podařilo zadržet zloděje, který během pár dní vykradl 16 aut. Zároveň je to ale pro řidiče výstraha, aby nenechávali v autech nic cenného, protože právě viditelné věci pachatele přilákaly.

Bourá se první mostek v Novém Jičíně, špatně jsou na tom i další

Lávka Za Potokem v novojičínské části Loučka, vedoucí přes Grasmanku, musela být demolována. Nahradí ji tu nová. Důvodem byl špatný technického stav, který se ovšem týká více mostních objektů na území města.

V Opavě byly nainstalovány nové informační panely. Najdete je na městském hřbitově a v Městských sadech

Včera 16:03 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Městských sadech byly nainstalovány nové informační panely. Nahradily původní 3, na kterých už se podepsal zub času. Čtvrtý se do sadů přesunul z Kolofíkova nábřeží, kde ho lidé moc nevyužívali.

Dům v Morávce byl v ohrožení kvůli požáru ohřívače bazénové vody

Dnes 7:26 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Pět hasičských jednotek zasahovalo ve středu před polednem u požáru ohřívače vody do bazénu a garáže rodinného domu v Morávce. Dům hasiči svým rychlým zásahem zachránili, přesto majitelům vznikla škoda za zhruba 700 tisíc korun.

ADRA v Havířově uspořádala charitativní běh na podporu dobrovolnictví i pomoc hendikepovanému Honzovi

ADRA v Havířově uspořádala třetí ročník charitativního běhu na podporu dobrovolnictví. Výtěžek poputuje i na pomoc hendikepovanému mladíkovi. Akce se zúčastnili lidé s batolaty i senioři ve vysokém věku.


Školní jarmark učil děti finanční gramotnosti, předvedly se i na “Kumštplace”

Pestrý sortiment výrobků nabídl jarmark, který se konal v Základní škole Čeladná, a to ve spolupráci s klubem rodičů této školy.

Biskup ostravsko-opavský požehnal prameny v Karlově Studánce při zahájení lázeňské sezóny

Včera 15:41 | Celý MS kraj | Karel Soukop

V lázních Karlova Studánka byla slavnostně zahájena letošní sezóna. Zdejší prameny železité kyselky požehnal biskup ostravsko-opavský Mons. Martin David. V Karlově Studánce se nachází 7 lázeňských pramenů, z nichž nejstarší, Maxmilián, byl objeven již v roce 1780. Léčivé prameny tryskají z hloubky více než 100 metrů.

Slezskoostravské Bazaly hostily trenérskou konferenci, přednášel i trenér španělského FC Sevilla

Na Bazalech proběhla další trenérská konference – ojedinělá akce určená jak trenérům, tak i fotbalovým nadšencům. Své zkušenosti zde letos předávali jak reprezentační trenéři, tak i šéftrenér mládeže FC Sevilla, José Ramón Collado.

Dvojici zlodějů policisté zadrželi krátce po vloupání v Havířově

Dnes 7:36 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na podezřelou dvojici vynášející věci z areálu firmy byli přes linku 158 upozorněni policisté z obvodního oddělení v Havířově-Šumbarku. O chvíli později už byli pachatelé zadrženi.

Moravskoslezští záchranáři jsou nejlepší z celé země. V soutěži Resusci cup nenašli přemožitele

15.5. si připomínáme Den linky 155, která patří zdravotnické záchranné službě. V našem regionu zvednou operátoři přes tisícovku tísňových volání každý den. Dobrou zprávou je že záchranáři z MS kraji jsou nejlepší z celé země, což potvrdili vítězstvím na soutěži Resusci cup 2024.

Vrátní

Sviadnov Nástup: od 20. května 2024 od 25 000 do 32 000 Kč/měsíc

Protidrogový vlak si ve Frýdku-Místku prohlédlo na 900 návštěvníků

Ve Frýdku-Místku se opět zastavil protidrogový vlak Revolution train. Ten interaktivní a unikátní formou představuje dětem i dospělým problematiku drogově závislých. Cílem projektu je ukázat, co se s člověkem stane, pokud propadne drogám.

Muzeum trojmezí v Jablunkově připravilo program ke Dni matek

14. května 2024 9:52 | Jablunkov | Libor Běčák | Kulturní okénko

Návštěvníci Muzea trojmezí v Jablunkově se mohli zapojit do aktivit, které byly připraveny ke Dni matek. Zatímco maminky si mohly dát kávu a v klidu si projít expozice, děti jim vyrobily drobné dárky.

Sbírka Daruj F-M vybrala na dráhu pro horská kola přes 217 tisíc korun

Parta nadšenců se rozhodla vybudovat na Palkovických hůrkách speciální dráhu pro jízdu na horských kolech. Určena bude pro amatérské i profesionální sportovce všech kategorií. Přihlásili se do sbírkového programu Daruj F-M a lidé i město jim přispěli dohromady přes 217 tisíc korun.

Frýdek-Místek nabízí 2 miliony korun za provoz zubní pohotovosti

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Měsíce jednání s krajem a stomatology nepřineslo výsledek, proto se rozhodla radnice jednat na vlastní pěst. Stomatologům nabídne za víkendové a sváteční služby dva miliony korun na rok.

Knihovnice z Frýdlantu připravují pro děti zajímavé besedy v průběhu celého roku

Na zajímavé besedy docházejí pravidelně do frýdlantské knihovny děti z mateřských a základních škol. S knihovnicemi probírají různorodá témata. Aktuálně to je například rodina. Nechybí samozřejmě ani čtení knížek.

Akce Frýdek-Místek na cestách nabídne na Olešné inspiraci na výlety po Česku

Milovníci cestování, dobrodružství a objevování nových míst se mohou těšit na nezapomenutelný den plný inspirace a zábavy na jedinečném místě u přehrady Olešná. Cestovatelský festival Frýdek≈Místek na cestách je skvělou příležitostí pro všechny, kteří touží po objevování krás naší země.

Muž se vloupal do firmy ve Frýdku-Místku. Policisty k němu dovedly stopy ve sněhu
Vydáno 26. ledna 2024 16:53, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Další případ vloupání, ve kterém policistům pomohly stopy ve sněhu. Podobně jako vystopovali zloděje vykradené skříňky ve vlaku, tak našli muže, který se vloupal do areálu firmy ve Frýdku-Místku. A opět se ukázalo, že je to známý recidivista. Teď mu hrozí až tři roky vězení.

foto: Policie ČR

Minulý pátek v brzkých ranních hodinách byli policisté obvodního oddělení Frýdek-Místek vysláni do budovy jedné z firem, kde se spustil alarm. Na místě už na ně čekal pracovník bezpečnostní agentury, který hlídce sdělil, že si všimnul pootevřených zadních dveří. Strážci zákona se proto rozhodli objekt zkontrolovat.

Kateřina Kubzová, mluvčí PČR Frýdek-Místek: "Už když procházeli přízemím budovy, všimli si na recepci rozházených papírů a otevřených skříněk. Od vchodu pak ve sněhu vedly dva páry stop obuvi, jedny směrem od plotu k budově a další od budovy pryč. Policisté se proto vydali v těchto šlépějích, které je dovedly až k dalšímu objektu, kde na schodišti seděl muž s otevřeným notebookem. Toho se rozhodli zkontrolovat, včetně podrážek jeho bot, které odpovídaly stopám ve sněhu. Nakonec vyšlo najevo, že věci, které měl muž u sebe, pocházejí z vloupání do uvedené firmy. Tam měl odcizit notebook, toner do tiskárny a balík papírů v celkové hodnotě přes pět tisíc korun."

Policisté 35letého muže následně zadrželi a jak se ukázalo, nešlo pro ně o neznámou osobu. Měli ho v hledáčku pro další dvě vloupání.

Kateřina Kubzová, mluvčí PČR Frýdek-Místek: "V prvním případě se měl na Štědrý den ve Frýdku- Místku vloupat do autoservisu, kdy poškodil plot a dvě výlohy a způsobil tak škodu poškozením téměř 50 tisíc korun. Poté si měl ze servisu odnést pokladnu s hotovostí, tonery do tiskárny či flash disky za více jak čtyři tisíce korun. V dalším případě, tentokrát už v novém roce, ho na nádraží zaujal mincovník automatu na toalety, který měl vypáčit a odcizit z něj téměř 10 tisíc korun."

Ve zkráceném přípravném řízení mu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. Muž se k vytýkaným jednáním doznal. Vzhledem k tomu, že již byl dříve za majetkovou trestnou činnost odsouzen, hrozí mu nyní až tříletý pobyt za mřížemi.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000041234/muz-se-vloupal-do-firmy-ve-frydkumistku-policisty-k-nemu-dovedly-stopy-ve-snehu