Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Tři mrtví po dvou vážných nehodách. V Orlové a Novém Jičíně narazila auta do stromu

Orlová |

Dvě velmi vážné dopravní nehody tragických rozměrů se odehrály v pondělí odpoledne v Moravskoslezském kraji. V obou případech narazila auta do stromu. V Orlové přišli o život dva mladí lidé a v Novém Jičíně starší muž.

Dvě těžko uvěřitelné dopravní nehody, které se staly na dvou různých místech Moravskoslezského kraje. Obě přitom mají bohužel velmi smutný a tragický scénář. zemřeli při nich tři lidé. Záchranáři nejprve dostali v pondělí v 16:34 hodin informaci o nárazu auta do stromu v Orlové, v ulici Doktora Miroslava Tyrše. 

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Podle dostupných informací vyjelo, a to z dosud nezjištěných příčin, osobní motorové vozidlo mimo komunikaci a narazilo do stromu. Na místě podlehli svým zraněním dva devatenáctiletí muži. K poskytnutí psychologické pomoci příbuzným byl povolán policejní krizový intervent."

Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Orlové a Karviné.

Lukáš Popp, mluvčí HZS MSK: "V Orlové hasiči ihned po příjezdu zahájili resuscitaci jak řidiče, tak i spolujezdce, neboť oba se nacházeli mimo vozidlo. V resuscitaci pokračovali i po příjezdu záchranné služby, ale i přes veškerou snahu lékař u obou osob konstatoval smrt."

U nehody zasahovali tři týmy zdravotnické záchranné služby. Na pomoc byly vyslány dvě pozemní posádky – ze základen v Orlové a Karviné, stejně jako ostravští letečtí záchranáři.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Devatenáctiletý mladík, který ve vozidle cestoval, utrpěl se životem neslučitelná poranění, kterým podlehl ještě před příjezdem záchranářů. Druhý pacient stejného věku utrpěl mnohočetná poranění a nejevil po nehodě známky života. Posádky ZZS u něj prováděly rozšířenou resuscitaci. Ani po několika desítkách minut se však nepodařilo obnovit jeho krevní oběh a zasahující lékaři museli konstatovat jeho smrt."

Podle dopravního serveru museli policisté komunikaci až do 21:00 hodin uzavřít. 

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Z důvodu šetření této tragické nehody bylo zapotřební uzavřít komunikaci a korigovat dopravu. Policisté provedli na místě dokumentaci. Nehodovým dějem a okolnostmi se zabývají policisté z dopravního inspektorátu, rovněž i ze služby kriminální policie a vyšetřování."

K další nehodě, která byla doslova jako přes kopírák, pak spěchali záchranáři v 17:55 hodin na výjezd z Nového Jičína směrem na Kojetín, do části Skalka. Tady také bohužel nabouralo auto do stromu. Řidiči už záchranáři na místě nedokázali nijak pomoci.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Také zde vyjelo dle předběžných informací z dosud nezjištěných příčin vozidlo mimo silnici a narazilo do stromu. Řidič středního věku utrpěl zranění neslučitelná se životem. Ke komunikaci s příbuznými zemřelého byl rovněž v tomto případě povolán policejní krizový intervent. Okolnostmi dopravní nehody se zabývají kriminalisté a dopravní policisté. V souvislosti s nehodou bylo zapotřebí uzavřít po dobu nezbytně nutnou komunikaci."

Na místě zasahovali novojičínští hasiči se dvěma vozy. Záchranáři na místo vyslali posádku rendez-vous a také vrtulník letecké záchranné služby.

Lukáš Popp, mluvčí HZS MSK: "V Novém Jičíně přijeli hasiči na místo události už pět minut po vyhlášení poplachu. Ve vozidle se nacházel řidič, který nejevil známky života. Hasiči ho během pár minut z vozidla vyprostili pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí a předali k resuscitaci posádce záchranné služby. I v tomto případě ale lékař konstatoval smrt."
Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Muž středního věku zůstal zaklíněn ve vraku vozidla a nejevil žádné známky života. Po vyproštění u něj posádky ZZS zahájily resuscitaci s cílem obnovit jeho srdeční činnost. Lékaři zajistili dýchací cesty, provedli akutní ošetření hrudníku a podávali potřebné léky. Veškerá snaha však byla marná a pacient podlehl mnohočetným poraněním trupu a končetin, která utrpěl."

V Novém Jičíně byla uzavírka komunikace naplánována do 23:00 hodin. 

Lukáš Popp, mluvčí HZS MSK: "Hasiči u obou nehod zajistili vozidla proti požáru a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Po ukončení záchranných prací asistovali policii při vyšetřování nehod, nasvítili jim místa událostí a po ukončení šetření uklidili a zprovoznili komunikace, které byly po dobu zásahu a vyšetřování neprůjezdné."

Pondělí 19. února se tak bohužel velmi negativně zapíše do statistik dopravních nehod s tragickými následky.

Nahlásit chybu


K tématu

Tragická nehoda na Bruntálsku. Kia se čelně srazila s nákladním autem

16. února 2024 13:08 | Bruntál | Jiří Cileček

Dopravní nehoda s tragickými následky zkomplikovala v pátek dopoledne provoz na hlavním tahu silnice I/11 mezi Opavou a Bruntálem. U Horního Benešova se čelně srazil osobní vůz Kia Ceed s nákladním autem MAN. Řidič osobního auta na místě zemřel. Okolnosti nehody zjišťují policisté.

Řidič naboural do betonu na vyfrézované dálnici D48, skončil v ohrožení života

21. září 2023 12:53 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Záchranáři, policisté a hasiči zasahovali ve středu večer u vážné dopravní nehody nehody na Frýdecko-Místecku. Na dálnici D48 vjel řidič do vyfrézovaného úseku a naboural do betonu. Do nemocnice ho v ohrožení života transportoval vrtulník.

Řidič v Opavě nedal přednost a ohrozil řidičku, která havarovala. Vzápětí ujel

16. června 2023 15:21 | Opava | Jiří Cileček

Policie hledá řidiče, který při výjezdu z čerpací stanice ve čtvrtek odpoledne v Opavě-Jaktaři nedal přednost. Ohrozil tím jinou řidičku, která strhla řízení a skončila v příkopě. 59letá žena i její 71letý spolujezdec pak skončili s lehčím zraněním v nemocnici. Pomoci by mohli také svědci.


Startují stavební akce, začala oprava domu na Hřbitovní a chodníku v Bludovicích

Začíná stavební sezona, město v dubnu zahájilo několik investičních akcí. Mezi nimi je například revitalizace bytového domu nebo oprava poslední části chodníku v Bludovicích.

Sběrné dvory v Opavě jsou v neustálé permanenci. Nový, moderní sběrný dvůr se staví v Kylešovicích

Starý nábytek, suť po rekonstrukci bytu či domu, posekaná tráva, ojeté pneumatiky. To vše nepatří do kontejnerů, ale do sběrných dvorů. V Opavě jsou momentálně tři sběrné dvory plus Reuse centrum. Nový, moderní sběrný dvůr se pak staví v Kylešovicích.

Výstavbu cyklostezky na Národní třídě provázejí komplikace, v ulici současně probíhá oprava domů

Výstavbu cyklostezky na Národní třídě v Havířově musí Technické služby dělat na etapy, jelikož podél chodníku probíhá revitalizace domů soukromého vlastníka.

Sdílko Poruba už klepe na dveře. Probíhat bude od 14. května v prostoru u Floridy

Poruba bude po dvouleté pauze opět patřit oblíbenému Sdílku. Probíhat bude od 14. května tentokrát na Hlavní třídě v prostoru u Floridy, který čeká celková revitalizace.

Odpadů bylo více a lidé méně třídili, Studénka zaplatila téměř jedenáct a půl milionu

Studénka zveřejnila výsledky odpadového hospodářství za rok 2023 - a nejsou nijak příznivé. Ve srovnání s rokem 2022 lidé loni vyprodukovali více směsného komunálního odpadu a méně třídili.

V DK Poklad se rozdávaly Ceny Jantar. Umělci si za mimořádné výkony odnesli 15 skleněných sošek

V kulturním domě Poklad v Ostravě-Porubě se slavnostně předávaly moravskoslezské umělecké Ceny Jantar za rok 2023. Na sedmém ročníku bylo ve všech kategoriích rozdáno celkem čtrnáct cen a také dvě ceny za celoživotní přínos.

Stovky vozidel a tisíce návštěvníků zahájily pod Slezskoostravským hradem veteránskou sezónu

Téměř čtyři stovky historických vozidel mohli návštěvníci vidět na prvního máje před slezskoostravským hradem. Už po desáté tu byla zahájena veteránská sezóna a do Slezské Ostravy se tak sjeli majitelé veteránů ze širokého okolí.

Na letním koupališti Jindřich už stojí nová skokanská věž a začíná stavba tobogánů

Na letním koupališti už stojí nová desetimetrová skokanská věž a do areálu byla přivezena i konstrukce na tobogány. Práce probíhají i na výstavbě volnočasového areálu v ulici Jurije Gagarina. Radnice věří, že firmy práce dokončí včas.

Moravskoslezský kraj pokračuje v opravě silnice mezi Hvězdou a Ovčárnou

Včera 16:31 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V pondělí 13. května začne další oprava části silnice na Praděd. Pracovat se bude na 740 metrech vozovky, které využívají hlavně turisté. Původní silnice mezi parkovištěm Hvězda a Ovčárnou už dosluhuje. Je potřeba zajistit stabilitu dalšího úseku a pracovat se bude i na odvodnění.

Muž si lehl si do kolejiště u Nového Jičína. Policisté ho stáhli 10 metrů před vlakem

Dnes 12:12 | Nový Jičín | Jiří Cileček

Pohotová reakce dvou policistů a nasazení vlastních životů zachránilo 36letého muže před smrtí. V Šenově u Nového Jičína viděli policisté muže, který si lehl do kolejiště před přijíždějící vlak. Bleskově přiběhli a muže doslova strhli z kolejí těsně před vlakem a zachránili mu tím život.

Na Lodičkách v Karviné se konal netradiční triatlon. Jednou z discipín bylo veslování

Volnočasový areál Lodičky patřil na jeden den sportovním nadšencům. Konal se tady netradiční triatlon, jednou z jeho disciplín bylo veslování. O zábavu tak bylo postaráno.

Tradiční pouti v Horní Suché přálo letos i počasí

Vždy první neděli v květnu pořádá Horní Suchá tradiční pouť, které v letošním roce konečně přálo i počasí. V areálu před úřadem nechyběly stánky s pochutinami, různými pouťovými atrakcemi a samozřejmě zejména děti si mohly užít oblíbené kolotoče.

MŠ ČSA si připravila ke Dni matek představení Mravenečci

Den matek oslavila Mateřská škola ČSA vystoupením dětí na skladbu Mravenci, která vznikla pro všesokolský sled. Školka je totiž zapojena do projektu Se Sokolem do života.

Těrlická komunitní zahrada Cílovka oslavila první rok

Celý rok má za sebou komunitní projekt zahrada Cílovka. Oslavy proběhly formou společné brigády a následné zahradní párty.

Město Orlová modernizuje veřejná osvětlení

Město Orlová se rozhodlo k vývojovému kroku směrem k modernizaci svého veřejného osvětlení s cílem nejen zlepšit životní prostředí, ale také efektivně využívat energetické zdroje.

PZKO Karviná-Ráj přestaví své zázemí, dotace získalo vedení spolku i z Polska

PZKO Karviná-Ráj se brzy pustí do přestavby svého zázemí. Budova, ve které mají své zázemí a pořádají tady akce pro veřejnost, již nevyhovuje důstojným podmínkám. Na rekonstrukci sehnali členové PZKO i finance z Polska.

Tři mrtví po dvou vážných nehodách. V Orlové a Novém Jičíně narazila auta do stromu
Vydáno 19. února 2024 18:51, Orlová, Jiří Cileček
Dvě velmi vážné dopravní nehody tragických rozměrů se odehrály v pondělí odpoledne v Moravskoslezském kraji. V obou případech narazila auta do stromu. V Orlové přišli o život dva mladí lidé a v Novém Jičíně starší muž.

dopravní nehoda v Novém Jičíně; zdroj foto: HZS MSK

Dvě těžko uvěřitelné dopravní nehody, které se staly na dvou různých místech Moravskoslezského kraje. Obě přitom mají bohužel velmi smutný a tragický scénář. zemřeli při nich tři lidé. Záchranáři nejprve dostali v pondělí v 16:34 hodin informaci o nárazu auta do stromu v Orlové, v ulici Doktora Miroslava Tyrše. 

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Podle dostupných informací vyjelo, a to z dosud nezjištěných příčin, osobní motorové vozidlo mimo komunikaci a narazilo do stromu. Na místě podlehli svým zraněním dva devatenáctiletí muži. K poskytnutí psychologické pomoci příbuzným byl povolán policejní krizový intervent."

Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Orlové a Karviné.

Lukáš Popp, mluvčí HZS MSK: "V Orlové hasiči ihned po příjezdu zahájili resuscitaci jak řidiče, tak i spolujezdce, neboť oba se nacházeli mimo vozidlo. V resuscitaci pokračovali i po příjezdu záchranné služby, ale i přes veškerou snahu lékař u obou osob konstatoval smrt."

U nehody zasahovali tři týmy zdravotnické záchranné služby. Na pomoc byly vyslány dvě pozemní posádky – ze základen v Orlové a Karviné, stejně jako ostravští letečtí záchranáři.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Devatenáctiletý mladík, který ve vozidle cestoval, utrpěl se životem neslučitelná poranění, kterým podlehl ještě před příjezdem záchranářů. Druhý pacient stejného věku utrpěl mnohočetná poranění a nejevil po nehodě známky života. Posádky ZZS u něj prováděly rozšířenou resuscitaci. Ani po několika desítkách minut se však nepodařilo obnovit jeho krevní oběh a zasahující lékaři museli konstatovat jeho smrt."

Podle dopravního serveru museli policisté komunikaci až do 21:00 hodin uzavřít. 

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Z důvodu šetření této tragické nehody bylo zapotřební uzavřít komunikaci a korigovat dopravu. Policisté provedli na místě dokumentaci. Nehodovým dějem a okolnostmi se zabývají policisté z dopravního inspektorátu, rovněž i ze služby kriminální policie a vyšetřování."

K další nehodě, která byla doslova jako přes kopírák, pak spěchali záchranáři v 17:55 hodin na výjezd z Nového Jičína směrem na Kojetín, do části Skalka. Tady také bohužel nabouralo auto do stromu. Řidiči už záchranáři na místě nedokázali nijak pomoci.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Také zde vyjelo dle předběžných informací z dosud nezjištěných příčin vozidlo mimo silnici a narazilo do stromu. Řidič středního věku utrpěl zranění neslučitelná se životem. Ke komunikaci s příbuznými zemřelého byl rovněž v tomto případě povolán policejní krizový intervent. Okolnostmi dopravní nehody se zabývají kriminalisté a dopravní policisté. V souvislosti s nehodou bylo zapotřebí uzavřít po dobu nezbytně nutnou komunikaci."

Na místě zasahovali novojičínští hasiči se dvěma vozy. Záchranáři na místo vyslali posádku rendez-vous a také vrtulník letecké záchranné služby.

Lukáš Popp, mluvčí HZS MSK: "V Novém Jičíně přijeli hasiči na místo události už pět minut po vyhlášení poplachu. Ve vozidle se nacházel řidič, který nejevil známky života. Hasiči ho během pár minut z vozidla vyprostili pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí a předali k resuscitaci posádce záchranné služby. I v tomto případě ale lékař konstatoval smrt."
Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Muž středního věku zůstal zaklíněn ve vraku vozidla a nejevil žádné známky života. Po vyproštění u něj posádky ZZS zahájily resuscitaci s cílem obnovit jeho srdeční činnost. Lékaři zajistili dýchací cesty, provedli akutní ošetření hrudníku a podávali potřebné léky. Veškerá snaha však byla marná a pacient podlehl mnohočetným poraněním trupu a končetin, která utrpěl."

V Novém Jičíně byla uzavírka komunikace naplánována do 23:00 hodin. 

Lukáš Popp, mluvčí HZS MSK: "Hasiči u obou nehod zajistili vozidla proti požáru a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Po ukončení záchranných prací asistovali policii při vyšetřování nehod, nasvítili jim místa událostí a po ukončení šetření uklidili a zprovoznili komunikace, které byly po dobu zásahu a vyšetřování neprůjezdné."

Pondělí 19. února se tak bohužel velmi negativně zapíše do statistik dopravních nehod s tragickými následky.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/orlova/11000041622/tri-mrtvi-po-dvou-vaznych-nehodach-v-orlove-a-novem-jicine-narazila-auta-do-stromu