Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Těžce zraněného při ranní nehodě v Těrlicku přepravil do nemocnice vrtulník, další na místě zemřel

Těrlicko |

U vážné dopravní nehody zasahovali záchranáři ve středu ráno v Těrlicku. Kolize dvou osobního aut se stala na silnici I/11 nad přehradou.

Nehoda byla ohlášena po půl sedmé v úseku mezi odbočkou na Třanovice a Kostelcem s tím, že na místě jsou zranění lidé. Jedno osobní auto zůstalo silně poškozené napříč vozovkou, druhé bylo po nárazu odhozeno do příkopu. 

Z Havířova vyjela záchranná služba a hasiči. Další hasiči přijeli z Českého Těšína. S ohledem na stav jednoho vážně zraněného účastníka byl z ostravské základny vyslán i vrtulník s lékařem. Bohužel jednomu člověku už pomoci nemohli. 

Kamila Langerová, mluvčí HZS MSK: "Operační středisko hasičů obdrželo informaci o nehodě v 6:27 hod. Na místo události vyjely dvě profesionální jednotky hasičů ze stanice v Českém Těšíně a Havířově. Na místě události zasahovala i Zdravotnická záchranná služba (ZZS), Letecká záchranná služba (LZS) a Policie ČR. Při střetu dvou osobních vozidel došlo ke zranění čtyř osob, z čehož jednu osobu museli hasiči, za pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí, vyprostit a následně předat do péče ZZS. Hasiči provedli, na obou vozidlech, protipožární opatření, na únik provozních kapalin použili sorbent, pomáhali rovněž s transportem zraněných do přistavených vozů ZZS. Po dobu trvání záchranných prací a následného vyšetřování příčiny nehody ze strany Policie ČR byla silnice zcela uzavřena. Po skončení vyšetřování nehody ze strany Policie ČR zajistili hasiči úklid vozovky."
Daniela Vlčková, mluvčí Policie ČR MSK: "U nehody zasahovaly složky IZS. Policisté vyšetřují okolnosti, za jakých ke kolizi došlo. Tři lidé byli převezeni do nemocničních zařízení, jeden další spolucestující ve věku 78 let však zraněním na místě podlehl. Alkohol u obou řidičů byl vyloučen. Doprava v místě události byla omezena a odkláněna na objízdné trasy. K obnovení provozu došlo zhruba půl hodiny po poledni." 

Samotný zásah na místě nebyl jednoduchý, vrtulník se s jedním pacientem na palubě vracel do Ostravy až po hodině. Namířeno měl přímo do fakultní nemocnice. Podle dostupných informací však další z účastníků zraněním na místě podlehl.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Osmasedmdesátiletý muž zůstal zaklíněn v jednom z havarovaných vozidel, v okamžiku příjezdu posádek ZZS byl při vědomí, jeho stav se však rychle zhoršoval. Záchranáři jej začali ošetřovat ještě před vyproštěním a následně v sanitním vozidle museli zahájit resuscitaci, protože došlo k selhání krevního oběhu. Ani po několika desítkách minut nedošlo k obnovení srdeční činnosti a zasahující lékařka nakonec musela konstatovat smrt. Pacient ve věku pětasedmdesáti let jevil známky poruchy vědomí a jeho poranění bylo život ohrožující. Záchranáři jej uvedli do umělého spánku, zajistili dýchací cesty a převedli na přístrojem řízenou ventilaci. Po naložení krčního límce a uložení do podtlakové matrace byl vrtulníkem přepraven na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice. Středně těžce byl v oblasti dolní končetiny zraněn dvaašedesátiletý muž a zranění hrudníku utrpěla osmapadesátiletá žena. Pozemní týmy je po prvotním ošetření předaly do další péče v havířovské a karvinské nemocnici."

Úsek, kde se nehoda stala, patří mezi místa s vyšším počtem kolizí. Často za ně mohou střety s lesní zvěří, ale také chyby při předjíždění. 

Nahlásit chybu


K tématu

Muže v Polance nad Odrou srazil vlak, na místě zemřel

13. května 2023 21:14 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Smrtelná nehoda zastavila v sobotu večer železniční dopravu na hlavním koridoru u Ostravy. V Polance nad Odrou srazil vlak dopravce Leo Express člověka. Muž zřejmě přebíhal přes koleje.

Ve Velkých Heralticích našli zraněného cyklistu, vrtulník ho přepravil do nemocnice

14. května 2023 22:14 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

U rybníka ve Velkých Heralticích našli těžce zraněného cyklistu. Zatím se neví, zda ho srazilo auto nebo se zranil při pádu. Do nemocnice ho přepravil vrtulník.

Tři zranění, z toho jeden v ohrožení života, po nárazu auta do sloupu v Ostravě

13. května 2023 9:13 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Těžká nehoda zkomplikovala provoz v sobotu brzy ráno ve Výškovické ulici v Ostravě. Auto se třemi lidmi tam vylétlo ze silnice a nabouralo do sloupu. Jednoho museli hasiči vyprostit a v ohrožení života byl převezen do nemocnice. Sanitky tam převezly i další dva lidi.


Opavské Senior taxi už má 1300 zaregistrovaných klientů. Služba je mezi seniory velmi oblíbená

Už čtvrtým rokem v Opavě funguje zvýhodněná služba Senior taxi. A je čím dál oblíbenější. V současné době ji pravidelně využívá na 1300 lidí ve věku 70 let více, pro které je určena.

Hasiči kličkovali Novým Jičínem, testovali průjezd ulic

Hasiči s velkou technikou projížděli Novým Jičínem a testovali průjezdnost problémových ulic. Doprovázela je i hlídka městské policie a společně upozorňovali na špatně zaparkovaná vozidla.

Majitelé s dobrovolníky společně zachránili a rekonstruují zlatorudnou chalupu v Suché Rudné

Před více než sto lety si nechal továrník a podnikatel v textilnictví Alois Plischke v podhůří Jeseníků postavit dům, kterému se tehdy říkalo Plischkeho vila. Po poválečné konfiskaci objekt připadl Lesům České republiky jako bydlení pro lesníky. Byl bohužel téměř neudržován a chátral. Teprve noví majitelé se pustili do jeho záchrany.

Proměna zchátralých koníren v karvinském parku Boženy Němcové by mohla začít ještě letos

7. května 2024 17:05 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Proměna zchátralých koníren v karvinském parku Boženy Němcové by mohla začít ještě letos. Projektová dokumentace je připravena, schváleno je i stavební povolení. Město má v plánu přestavět objekt na kulturně komuniktní centrum a inhalátorium.

Dívka spadla z koně, muž se poranil bruskou, dalšího našli v kolejišti

Včera 9:12 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Záchranáři zasahovali ve středu u několika velmi vážných úrazů na několika místech Moravskoslezského kraje. Vyjížděly k nim pozemní posádky a startoval také vrtulník letecké záchranné služby.

Rekonstrukce budovy nádraží Ostrava-Vítkovice začne v květnu

8. května 2024 10:38 | Ostrava-Vítkovice | Jiří Cileček

Správa železnic začne tento měsíc s rekonstrukcí nádražní budovy v Ostravě-Vítkovicích. Oprava památkově chráněného objektu vyjde na téměř 275 milionů korun. Ve spolupráci s obvodem Vítkovice navíc projde revitalizací také přednádražní prostor. Hotovo by mělo být do dvou let.

Dobráci z Myslíku pořádali soutěž v požárním útoku, poprvé do boje nasadili i ženský tým

8. května 2024 18:05 | Palkovice | Libor Běčák | Palkovický miniexpres

Soutěž v klasickém požárním útoku uspořádali na své trati dobrovolní hasiči z Myslíku.

Historická rekonstrukce v Zábřehu připomněla osvobozování Ostravy

7. května 2024 13:59 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Jak se ke konci druhé světové války osvobozovala Ostrava mohli díky ukázky s využitím těžké techniky vidět návštěvníci sobotní Bojové cesty. Jednalo se součást třídenního programu, který připomínal postup 1. Československé tankové brigády.

Den vítězství uctili u Pomníku obětem válek

8. května 2024 10:14 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Den vítězství připomněli představitelé města, legionářů a dalších organizací u Památníku obětem válek na městském hřbitově. Položením květin a zapálením svíček uctili památku padlých i těch, kteří bojovali a přežili.

Oslavy výročí Velké Ostravy jsou v plném proudu, vyvrcholí 15. června

8. května 2024 9:00 | Ostrava-město | Michal Slonina | Kulturní okénko

Oslavy sta let Velké Ostravy jsou v plném proudu a nabízejí bohatý program všeho druhu. Nachystány jsou přednášky, výstavy, hudební produkce, taneční workshopy a mnoho dalšího. Významné výročí si Ostrava připomíná ve velkém stylu.

Město Orlová modernizuje veřejná osvětlení

Město Orlová se rozhodlo k vývojovému kroku směrem k modernizaci svého veřejného osvětlení s cílem nejen zlepšit životní prostředí, ale také efektivně využívat energetické zdroje.

PZKO Karviná-Ráj přestaví své zázemí, dotace získalo vedení spolku i z Polska

PZKO Karviná-Ráj se brzy pustí do přestavby svého zázemí. Budova, ve které mají své zázemí a pořádají tady akce pro veřejnost, již nevyhovuje důstojným podmínkám. Na rekonstrukci sehnali členové PZKO i finance z Polska.

Bikeři z Karviné zorganizovali 2. ročník akce Farej do lesa na kolo se závodem na pumptracku

Už podruhé patřilo sportoviště za Obchodní akademií bikerům z Karviné i dalších měst Moravskoslezského kraje. Místní oddíl Black Forest Bikers uspořádal závody na pumptracku pro děti i dospělé a oproti loňskému ročníku rozšířil akci o další sportovní aktivity.

Areál Zámostí praskal při pálení čarodějnic ve švech

Poslední dubnový den patřil v Albrechticích tradiční akci, která se v obci setkala s velkým ohlasem, pálení čarodějnic. Uspořádal jej Spolek přátel Albrechtic. Areál Zámostí doslova praskal ve švech.

Silnice mezi doly ČSM je na čtyři měsíce uzavřena

8. května 2024 16:03 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Centrem obce projíždí více vozidel než je běžné. Důvodem je uzavřena silnice mezi Doly ČSM Sever a ČSM Jih. Kvůli opravě komunikace poškozené důlními vlivy došlo také k úpravě jízdních řádů autobusové dopravy.

Pozvánka na květnové akce ve Stonavě

8. května 2024 16:02 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Letošní květen je ve Stonavě ve znamení mnoha kulturních, společenských i sportovních akcí.

Těžce zraněného při ranní nehodě v Těrlicku přepravil do nemocnice vrtulník, další na místě zemřel
Vydáno 11. října 2023 7:43, Těrlicko, Libor Běčák
U vážné dopravní nehody zasahovali záchranáři ve středu ráno v Těrlicku. Kolize dvou osobního aut se stala na silnici I/11 nad přehradou.

Zásah hasičů u tragické dopravní nehody v Těrlicku. Zdroj: HZS MSK

Nehoda byla ohlášena po půl sedmé v úseku mezi odbočkou na Třanovice a Kostelcem s tím, že na místě jsou zranění lidé. Jedno osobní auto zůstalo silně poškozené napříč vozovkou, druhé bylo po nárazu odhozeno do příkopu. 

Z Havířova vyjela záchranná služba a hasiči. Další hasiči přijeli z Českého Těšína. S ohledem na stav jednoho vážně zraněného účastníka byl z ostravské základny vyslán i vrtulník s lékařem. Bohužel jednomu člověku už pomoci nemohli. 

Kamila Langerová, mluvčí HZS MSK: "Operační středisko hasičů obdrželo informaci o nehodě v 6:27 hod. Na místo události vyjely dvě profesionální jednotky hasičů ze stanice v Českém Těšíně a Havířově. Na místě události zasahovala i Zdravotnická záchranná služba (ZZS), Letecká záchranná služba (LZS) a Policie ČR. Při střetu dvou osobních vozidel došlo ke zranění čtyř osob, z čehož jednu osobu museli hasiči, za pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí, vyprostit a následně předat do péče ZZS. Hasiči provedli, na obou vozidlech, protipožární opatření, na únik provozních kapalin použili sorbent, pomáhali rovněž s transportem zraněných do přistavených vozů ZZS. Po dobu trvání záchranných prací a následného vyšetřování příčiny nehody ze strany Policie ČR byla silnice zcela uzavřena. Po skončení vyšetřování nehody ze strany Policie ČR zajistili hasiči úklid vozovky."
Daniela Vlčková, mluvčí Policie ČR MSK: "U nehody zasahovaly složky IZS. Policisté vyšetřují okolnosti, za jakých ke kolizi došlo. Tři lidé byli převezeni do nemocničních zařízení, jeden další spolucestující ve věku 78 let však zraněním na místě podlehl. Alkohol u obou řidičů byl vyloučen. Doprava v místě události byla omezena a odkláněna na objízdné trasy. K obnovení provozu došlo zhruba půl hodiny po poledni." 

Samotný zásah na místě nebyl jednoduchý, vrtulník se s jedním pacientem na palubě vracel do Ostravy až po hodině. Namířeno měl přímo do fakultní nemocnice. Podle dostupných informací však další z účastníků zraněním na místě podlehl.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Osmasedmdesátiletý muž zůstal zaklíněn v jednom z havarovaných vozidel, v okamžiku příjezdu posádek ZZS byl při vědomí, jeho stav se však rychle zhoršoval. Záchranáři jej začali ošetřovat ještě před vyproštěním a následně v sanitním vozidle museli zahájit resuscitaci, protože došlo k selhání krevního oběhu. Ani po několika desítkách minut nedošlo k obnovení srdeční činnosti a zasahující lékařka nakonec musela konstatovat smrt. Pacient ve věku pětasedmdesáti let jevil známky poruchy vědomí a jeho poranění bylo život ohrožující. Záchranáři jej uvedli do umělého spánku, zajistili dýchací cesty a převedli na přístrojem řízenou ventilaci. Po naložení krčního límce a uložení do podtlakové matrace byl vrtulníkem přepraven na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice. Středně těžce byl v oblasti dolní končetiny zraněn dvaašedesátiletý muž a zranění hrudníku utrpěla osmapadesátiletá žena. Pozemní týmy je po prvotním ošetření předaly do další péče v havířovské a karvinské nemocnici."

Úsek, kde se nehoda stala, patří mezi místa s vyšším počtem kolizí. Často za ně mohou střety s lesní zvěří, ale také chyby při předjíždění. 

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/terlicko/11000039548/tezce-zraneneho-pri-ranni-nehode-v-terlicku-prepravil-do-nemocnice-vrtulnik-dalsi-na-miste-zemrel