Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Mistrovství ČR dětí a mládeže ve fitness sportu proběhlo v Bruntále

Celý MS kraj |  | Bruntálský miniexpres

Po březnovém Mistrovství ČR v boxu přivítal Bruntál další prestižní podnik. Česká asociace naturální kulturistiky a fitness uspořádala pro kategorie dětí a mládeže do 18 let Mistrovství ČR ve fitness sportu. Fitness v poslední době pochází velkým rozvojem a stává se stále oblíbenějším.

Diváky čekala v Bruntále pestrá přehlídka stylů a exhibicí.

Eva Mistrová, pořadatelka a ředitelka závodů: „V letošním roce uvidí jako exhibiční vystoupení Duo, ale závodní kategorie jsou děti 5-7 let, potom děti 8, 9 a pak je to po dvou letech, také uvidí dorost a budou mít možnost vidět exhibiční vystoupení pózování v plavkách, které je součástí některých federací jako bodovaná soutěž.“
Radek Zatloukal (Pro změnu),místostarosta Bruntálu: „Já mám velkou radost, že v Bruntále jsou pořádány tyto významné podniky, jako je mistrovství ČR. Je to v pořadí druhé Mistrovství ČR v letošním roce a čeká nás ještě jedno a to je známka toho, že Bruntál má potenciál k tomu, aby přilákal sportovce z celé naší republiky.“

Celou soutěž zahájila soutěžní dua podle věku závodníků. Mnozí si fitness vybrali po své praxi v moderní gymnastice a pro silové prvky, které jsou součástí vystoupení.

Natálie Hájková, soutěžící: “Řekla bych, že ty silové prvky a naučit se nějaké noví salto zrovna v mém věku, když už jsem prostě těžší.“
Johanka Klimešová, soutěžící: „Byla jsme v moderní gymnastice ve Stonožkách a v karate. Baví mě víc a asi ta moderní gymnastika mě tolik nebavila.“
Ruth Benešová, soutěžící: „Líbí se mi to, že můžeme skákat takové prvky těžké.“
Nela Bernhauerová, soutěžící: „Na fitness se mi líbí víc, že je tam víc té originality, jsou tam ty silové prvky a každý se může předvést úplně jinak.“

Zpestřením závodů byla také exhibice bruntálské mistryně Barbory Nečasové a účastnice soutěže Československo má talent Terezy Záhorové.

Martin Henč (ANO), starosta Bruntálu: „Já jsem strašně a upřímně rád, že město finanční prostředky, které dává do sportu, konkrétně do takového, že jsou účelně vynaložené.“

Z Bruntálu nakonec po víkendu odjelo 7 nových mistrů ČR.

Natálie Hájková a Nikola Kerhartová, mistryně ČR: „Jsme z Bruntálu a já se fitness věnuji, letos to bude čtvrtým rokem. Já se fitness věnuji třetím rokem. Sestavy si stavíme samy a malým holkám pomáháme taky skládat sestavy.“
Ruth Benešová, mistryně ČR, Hodonín: „Jsem z Hodonína a fitness dělám tři roky.“
Johanka Klimešová, mistryně ČR: „Já jsem z Nové Vésky a chodím tady prvním rokem.“
Nela Bernhauerová, mistryně ČR, Přerov: „Já jsem z Přerova a dělám fitness od 9, dělala jsem to nejdřív jako koníček a pak mě to začalo hodně bavit, tak jsem začala závodit.“
Martin Henč (ANO), starosta Bruntálu: „A protože je víkend a já jsem s TV Polar dneska podruhé, já bych touto cestou chtěl poděkovat TV Polar a hlavně Karlovi Soukopovi, který všude je s námi a každou drobnost zachycuje do své kamery. Díky Kájo.“

Velké závody v Bruntále však tímto mistrovstvím nekončí. Již za měsíc město čeká mistrovství ČR v Nordic Walking.

Nahlásit chybu


K tématu

Mistrovství ČR v boxu kadetů a kadetek opět po letech vrátilo tento sport do Bruntálu

22. března 2024 12:50 | Bruntál | Karel Soukop | Jesenický expres

V Bruntále se konala po letech významná sportovní událost v boxu. Na Mistrovství ČR kadetů a kadetek se sjeli nominovaní vítězové kvalifikací z celé republiky. Překvapením byl jejich počet, ale i velká účast kadetek – tedy dívek ve věku 14 – 16 let. Od pátku do neděle proběhly vyřazovací, semifinálové a finálové boje o celkem 20 titulů mistrů ČR.

V Bruntále proběhlo Mistrovství ČR ve fitness dětí a mládeže

25. dubna 2024 13:21 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Po březnovém Mistrovství ČR v boxu přivítal Bruntál další prestižní podnik. Česká asociace naturální kulturistiky a fitness uspořádala pro kategorie dětí a mládeže do 18 let Mistrovství ČR ve fitness sportu. Fitness v poslední době pochází velkým rozvojem a stává se stále oblíbenějším.

Mistrovství ČR v koloběhu a 1. kolo republikové soutěže Rolo liga proběhlo v Rýmařově i za účasti několika mistrů světa

28. května 2023 23:18 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Do Rýmařova se sjeli nadšenci koloběhu. Závody na sportovních koloběžkách existují již 50 let a Česká reprezentace patří k nejlepším na světě. Pořadatelé vybrali krásnou horskou trať různých délek i obtížností.


Slezskoostravské Bazaly hostily trenérskou konferenci, přednášel i trenér španělského FC Sevilla

Na Bazalech proběhla další trenérská konference – ojedinělá akce určená jak trenérům, tak i fotbalovým nadšencům. Své zkušenosti zde letos předávali jak reprezentační trenéři, tak i šéftrenér mládeže FC Sevilla, José Ramón Collado.

Floristická soutěž v Novém Jičíně měla jasnou favoritku, už loňská vítězka je teď na mistrovství republiky

Na půdě novojičínské Základní školy Komenského 66 se konalo okresní kolo floristické soutěže, pořádané Českým zahrádkářským svazem. V aranžování květin tu soupeřila děvčata ze sedmých tříd.

Skatepark Novému Jičínu chyběl, teď už je plný dětí a mládeže

Skatepark v Novém Jičíně byl stavebně dokončen loni v listopadu, na slavnostní otevření si počkal na příznivé podmínky teď do května. Sportoviště je volně přístupné, součástí je i bikepark.

15. 5. slaví zdravotnické záchranné služby Den linky 155

Dnes 8:55 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Dispečeři ročně přijmou přes 1,7 milionu tísňových volání Každou minutu vyjedou v České republice na pomoc pacientům v průměru dva sanitní vozy. Na počátku naprosté většiny těchto výjezdů je volání na tísňovou linku 155. A právě Den linky 155 slaví zdravotnické záchranné služby už tuto středu, na kterou připadá symbolické datum 15. 5.

Karviná má v plánu koupit Karvinské moře

V pondělí 13. května se konalo v sále Obchodně podnikatelské fakulty. 12. zasedání Zastupitelstva města Karviné. Doplňujícím bodem programu byl plán města koupit lokalitu Karvinské moře.


Čokoládová tretra se v Havířově těšila opět velkému zájmu

Na hřišti u Základní školy Marie Kudeříkové se konalo základní kolo Čokoládové tretry, což je běžecká soutěž pro děti do 11 let. Motivací pro mladé sportovce byl postup do finále v rámci Zlaté tretry v Ostravě.

Květinový swap zahájil ve Studénce měsíc rodiny

Květen měsíc rodiny zahájili v rodinném centru Květinovým swapem. Lidé si tu mohli vyměňovat sazeničky ze svých zahrádek a vyslechnout rady, jak na dokonalé balkonové truhlíky.

Radnice poděkovala havířovským hokejistům za skvělou sezonu

Hokejisté AZ byli v letošní sezoně jen kousek od postupu do 1. ligy. Vedení radnice chtělo týmu poděkovat a pozvalo hráče na společný oběd.

V Karviné modernizují další veřejná prostranství, proměnou projde několik míst ve městě

V Karviné zkrášlují další veřejná prostranství. Po náměstíčku u Permonu a velké proměny prostoru u obchodního domu v centru města přišlo na řadu prostranství Gagarinova náměstí a také plocha poblíž ulice Nedbalova. V současné době se už také připravuje proměna prostranství U Skleníku v Karviné-Ráji.

Studénka zažila velkou barevnou sportovní párty

Studénka zažila velkou barevnou sportovní párty. V areálu městského koupaliště se konal festival Rainbow run. Běžecké závody doprovodil zábavný program plný pohybu a her.

Moravskoslezští záchranáři jsou nejlepší z celé země. V soutěži Resusci cup nenašli přemožitele

15.5. si připomínáme Den linky 155, která patří zdravotnické záchranné službě. V našem regionu zvednou operátoři přes tisícovku tísňových volání každý den. Dobrou zprávou je že záchranáři z MS kraji jsou nejlepší z celé země, což potvrdili vítězstvím na soutěži Resusci cup 2024.

Mezinárodní Mistrovství ČR v Nordic Walking proběhlo v Bruntále s rekordní účastí závodníků

Včera 12:14 | Celý MS kraj | Karel Soukop

V Bruntále proběhl další ze série letošních velkých podniků. Mezinárodního Mistrovství ČR v Nordic Walking se utkalo rekordních více než 170 závodníků. Z toho byla téměř polovina účastníků z Polska a také výprava ze Slovenska.

Výstava "Místní a drobné dráhy na Ostravsku a Karvinsku"

13. května 2024 10:21 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil | Dopravní revue

Na nádraží Ostrava střed, v tamním Železničním muzeu Moravskoslezském, začala výstava s názvem Místní a drobné dráhy na Ostravsku a Karvinsku. Slavnostní zahájení proběhlo v pátek 26. dubna. Výstava jasně ukazuje, jak se města a obce v Moravskoslezském kraji postupně propojovaly a připomíná výročí 130 let veřejné kolejové dráhy v Ostravě.

V krajském kole ekosoutěže Zlatý list se utkalo 19 základních škol z celého MS kraje

13. května 2024 9:21 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Celostátní ekologická soutěž Zlatý list má již velmi dlouhou tradici. V Břidličné na Bruntálsku proběhlo již 52. krajské kolo. Celou soutěž pořádá Český svaz chovatelů a Asociace středoškolských klubů České republiky.

Nejkratší stezka pro chodce a cyklisty je v Ostravě, měří jen 3 metry a je úplně zbytečná

12. května 2024 15:56 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Draze, zbytečně, ale rekord to je. Nejkratší vyhrazenou stezku mohou chodci a cyklisté využít přímo v centru Ostravy. Bohužel, zřízena byla zcela zbytečně, byť se její autoři a také schvalující policisté snaží její existenci jakkoli zdůvodnit.

Vrtulník zachraňoval zraněného muže u Rešovských vodopádů

11. května 2024 20:46 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Náročnou záchranu sedmatřicetiletého může mají za sebou ostravští letečtí záchranáři. Muž se zranil v těžce přístupném terénu u Rešovských vodopádů na Bruntálsku. Lékaře k němu musel vrtulník vysadit na palubním jeřábu.

Mistrovství ČR dětí a mládeže ve fitness sportu proběhlo v Bruntále
Vydáno 24. dubna 2024 9:05, Celý MS kraj, Karel Soukop
Po březnovém Mistrovství ČR v boxu přivítal Bruntál další prestižní podnik. Česká asociace naturální kulturistiky a fitness uspořádala pro kategorie dětí a mládeže do 18 let Mistrovství ČR ve fitness sportu. Fitness v poslední době pochází velkým rozvojem a stává se stále oblíbenějším.

Diváky čekala v Bruntále pestrá přehlídka stylů a exhibicí.

Eva Mistrová, pořadatelka a ředitelka závodů: „V letošním roce uvidí jako exhibiční vystoupení Duo, ale závodní kategorie jsou děti 5-7 let, potom děti 8, 9 a pak je to po dvou letech, také uvidí dorost a budou mít možnost vidět exhibiční vystoupení pózování v plavkách, které je součástí některých federací jako bodovaná soutěž.“
Radek Zatloukal (Pro změnu),místostarosta Bruntálu: „Já mám velkou radost, že v Bruntále jsou pořádány tyto významné podniky, jako je mistrovství ČR. Je to v pořadí druhé Mistrovství ČR v letošním roce a čeká nás ještě jedno a to je známka toho, že Bruntál má potenciál k tomu, aby přilákal sportovce z celé naší republiky.“

Celou soutěž zahájila soutěžní dua podle věku závodníků. Mnozí si fitness vybrali po své praxi v moderní gymnastice a pro silové prvky, které jsou součástí vystoupení.

Natálie Hájková, soutěžící: “Řekla bych, že ty silové prvky a naučit se nějaké noví salto zrovna v mém věku, když už jsem prostě těžší.“
Johanka Klimešová, soutěžící: „Byla jsme v moderní gymnastice ve Stonožkách a v karate. Baví mě víc a asi ta moderní gymnastika mě tolik nebavila.“
Ruth Benešová, soutěžící: „Líbí se mi to, že můžeme skákat takové prvky těžké.“
Nela Bernhauerová, soutěžící: „Na fitness se mi líbí víc, že je tam víc té originality, jsou tam ty silové prvky a každý se může předvést úplně jinak.“

Zpestřením závodů byla také exhibice bruntálské mistryně Barbory Nečasové a účastnice soutěže Československo má talent Terezy Záhorové.

Martin Henč (ANO), starosta Bruntálu: „Já jsem strašně a upřímně rád, že město finanční prostředky, které dává do sportu, konkrétně do takového, že jsou účelně vynaložené.“

Z Bruntálu nakonec po víkendu odjelo 7 nových mistrů ČR.

Natálie Hájková a Nikola Kerhartová, mistryně ČR: „Jsme z Bruntálu a já se fitness věnuji, letos to bude čtvrtým rokem. Já se fitness věnuji třetím rokem. Sestavy si stavíme samy a malým holkám pomáháme taky skládat sestavy.“
Ruth Benešová, mistryně ČR, Hodonín: „Jsem z Hodonína a fitness dělám tři roky.“
Johanka Klimešová, mistryně ČR: „Já jsem z Nové Vésky a chodím tady prvním rokem.“
Nela Bernhauerová, mistryně ČR, Přerov: „Já jsem z Přerova a dělám fitness od 9, dělala jsem to nejdřív jako koníček a pak mě to začalo hodně bavit, tak jsem začala závodit.“
Martin Henč (ANO), starosta Bruntálu: „A protože je víkend a já jsem s TV Polar dneska podruhé, já bych touto cestou chtěl poděkovat TV Polar a hlavně Karlovi Soukopovi, který všude je s námi a každou drobnost zachycuje do své kamery. Díky Kájo.“

Velké závody v Bruntále však tímto mistrovstvím nekončí. Již za měsíc město čeká mistrovství ČR v Nordic Walking.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000042703/mistrovstvi-cr-deti-a-mladeze-ve-fitness-sportu-probehlo-v-bruntale