Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Tradiční cyklistický závod Porubajk poprvé obohatil charitativní běh pro sbírku Srdce pro Porubu

Ostrava-Poruba |  | Expres Ostrava-Poruba

V Porubě se jel tradiční cyklistický závod Porubajk. Probíhá jednou ročně vždy na jaře a jeho součástí tentokrát byl i charitativní běh pro sbírku Srdce pro Porubu.

Na 700 závodníků se postavilo na start tradičního cyklistického závodu Porubajk. Určen je nejen profesionálním cyklistům, ale také rekreačním sportovcům a dětem.

Libor Hrdina, pořadatel Porubajku: “Jsme rádi, že nám počasí ukázalo vlídnější část než poslední týdny a i díky tomu se přihlásilo poměrně hodně cyklistů na místě. Podle předběžných odhadů je nějakých 200 na dlouhé trati, která je těžká, je ještě i poměrně zabahněná a na tu kratší, na těch 38 km bylo včera kolem 300. Potom je už 150 dětí na devíti kilometrovou, která se jede tady v lese za Porubou. Plus dětské trasy na odrážedlech.”

Startovalo se na Hlavní třídě u Floridy a připraveny byly tři trasy různé obtížnosti. Nejnáročnější, 66ti-kilometrová vedla mimo jiné přes lázně Hýlov, Panský mlýn, Jakubčovice, Údolí Raduňky, Nové Sedlice a Krásné Pole k VŠB-TUO, kde byl cíl. Nejrychlejší závodník ji zvládl za 2:15:45.

Ondřej Rakus, JK ANIMALS MTB TEAM, vítěz závodu na 66 km: “Byly tam úseky bahnité a ud začátku jsme jeli čtyřčlenná skupinka, potom se to rozdělilo na tříčlennou, potom jsme ještě Davida urvali, Davida Pravdu, zůstali jsme dva a na 40. kilometru jsem za to vzal a vlastně 26 kiláků do konce jsem jel sám a vyšlo to. Mám ohromnou radost.”
David Pravda, PELLS UNITY, 2. místo na 66 km: “Jelo se super, trať byla hezky technická, místy ovšem byla hodně bahnitá a konkurence byla velmi silná, sjela se tady česká špička i hodně lidí z Polska, proto jsem s 2. místem opravdu spokojen. Samozřejmě vždycky mířím na ten nejvyšší stupínek, ale dneska jsem v této konkurenci spokojen i s 2. místem.”

Porubajk letos zpestřil charitativní běh pro sbírku Srdce pro Porubu, kterého se zúčastnila více než stovka běžců.

anketa: účastníci charitativního běhu: “Mi to minulý rok doporučila sestra a přijde mi to jako skvělá věc prostě pro ostatní to udělat a zaběhat si, užít si to. Neběhám ráda, ale pro tu Porubu prostě proč ne.”
“My jezdíme Porubajk už tradičně asi 10, 12 let , takže pro mě je to tradice. Přiznám se, že letos jsem vyběhla asi jenom 2x tady kousek po 5 km, takže dneska těch 7 km nebude to žádný výkon, ale hlavně běžím pro radost a hlavně běžíme v týmu.”
Zdeněk Rodek (ANO), místostarosta Ostravy-Poruby: “Já jsem opravdu moc rád, že se podařilo tuto úžasnou akci spojit s charitativní sbírkou Srdce pro Porubu. Část výtěžku jde na tento úžasný projekt a myslím si, že to spojení těch dvou akcí je výborné a doufejme, že se osvědčí, protože letos je to 1. ročník takového spojení.”

Výtěžek charitativního běhu poputuje na malého Daniela, který trpí mozkovou obrnou.

Nahlásit chybu


K tématu

Sbírka Srdce pro Porubu pomáhá dál. Tentokrát lidé přispěli Míšovi na elektrický vozík

22. září 2023 16:04 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Sbírka Srdce pro Porubu pomohla dalšímu dítěti. V pořadí už devátému. Tentokrát lidé přispívali na elektrický vozík Míšovi, který se narodil s dětskou mozkovou obrnou. Výrazně se mu tak zlepší kvalita života.

Sbírka Srdce pro Porubu pomáhá už od roku 2019. Jen letos ulehčila život čtyřem dětem

14. prosince 2023 20:05 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Charitativní sbírka Srdce pro Porubu už pomohla 10 lidem, kteří to v životě nemají jednoduché, a to zejména zdravotně postiženým dětem. Pokračuje dál jen díky štědrosti Porubanů.

Sbírka Srdce pro Porubu pomáhá už od roku 2019. Od té doby zlepšila život 10 lidem

13. prosince 2023 8:52 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Charitativní sbírka Srdce pro Porubu už pomohla deseti lidem, kteří to v životě nemají jednoduché, a to zejména zdravotně postiženým dětem. Pokračuje dál jen díky štědrosti Porubanů.


V Karviné už potřetí ocenilo vedení města na zámku Fryštát osobnosti ve zdravotnictví

Vedení Karviné se rozhodlo udělit Pamětní list Rady města Karviné osobnostem ve zdravotnictví. Vybráni byli ti, kteří svou práci dělají zodpovědně, s velkým nasazením a mimořádným rozsahem odborných aktivit.

Studenti bruntálské průmyslovky postavili nejnovější Tatrovku, bude sloužit při zimní údržbě v okrese Bruntál

Včera 12:23 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Propojení teorie s praxí je vysněným cílem moha středních i vysokých škol. Dokonale se to povedlo na bruntálské Střední průmyslové škole a obchodní akademii. Ve spolupráci s Tatrou Kopřivnice jako druzí v kraji zdejší studenti sestavili celou nejnovější Tatrovku.

V Porubě zahájili 5. ročník Sdílka. Letos u Floridy, kde je v plánu rekonstrukce celého prostoru

16. května 2024 21:02 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V Porubě slavnostně zahájili už 5. ročník Sdílka. Tato netradiční Pop Up expozice Začala už v roce 2016 na středovém pásu Hl. třídy a od té doby probíhá co dva roky pokaždé na jiném místě obvodu.

Novojičínští senioři vyslechli, jak se na sítích šíří informace. Teď jsou na řadě řetězové e-maily

Zorientovat se v nárůstu informací, které nás atakují prostřednictvím sociálních sítí. To je cíl přednášek, které se konají v novojičínské městské knihovně. Zacíleny jsou na seniory. Pomohly jim například rozklíčovat, jak se tyto informace šíří.

Děti plnily branné disciplíny, profesionální vojáci ukázali boj zblízka

Den vítězství si Novojičínští nepřipomněli jen pietními akty, ale také zážitkovou akcí. Ta nabídka stezku s brannými disciplínami, vystavena byla vojenská technika a nechyběla atraktivní ukázka Armády České republiky.


Policistům hlídkujícím u šampionátu se podařilo rychle najít děti ztracené v davu

Včera 14:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Relativně běžná služba policistů zapojených do bezpečnostního opatření v souvislosti s hokejovým šampionátem v Ostravě se ve čtvrtek kolem 19. hodiny změnila v urgentní pátrání po dvou malých dětech.

Mostek v Loučce musí zbourat, na řadě jsou demolice nebo opravy dalších

Lávka u ulice Za Potokem v Loučce, vedoucí přes Grasmanku, musela být demolována. Nahradí ji tu nová. Důvodem byl špatný technického stav, který se ovšem týká více mostních objektů na území města.

Kolekci historických vozidel obohatí tramvaj Tatra T3. Na její opravu věnuje Ostrava 5 milionů kč

16. května 2024 12:43 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava má po Praze největší sbírku historických vozidel městské hromadné dopravy. Většina z nich je ve perfektním stavu a stále jezdí. Nyní k ním přibude i tramvaj Tatra T3, která v Ostravě jezdila ještě před 30 roky.

Žáci ZŠ Komenského z Frýdlantu nad Ostravicí předvedli rodičům chemické a fyzikální pokusy

Odpoledne plné chemických a fyzikálních pokusů si připravili žáci ZŠ Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí. Své dovednosti předvedli rodičům, které do školy pozvali u příležitosti Dne rodiny.

V Opavě byl nalezen mincovní poklad. Nejstarší ze 102 mincí je pražský groš z doby Jana Lucemburského

16. května 2024 10:57 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

V Opavě byl nalezen mincovní poklad. Jde o nejvýznamnější nález na území dnešního Moravskoslezského kraje za posledních 100 let. Jedinečný je zejména množstvím zlatých mincí, stavem dochování a vzácností některých exemplářů.

Školáci navrhovali, co v Ostravě zlepšit. Diskutoval s nimi starosta centrálního obvodu

Školáci v centru Ostravy dostali otázku, co by ve svém městě zlepšili. Z námětů pak vzešla beseda se starostou centrálního obvodu, který se dětem snažil na jejich otázky osobně odpovědět. Zajímala je hlavně čistota, bezpečí nebo možnosti volnočasového vyžití.

Porubské mateřské školy patřily zápisům dětí. Jejich kapacita je dostatečná

16. května 2024 20:53 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Porubské mateřské školy patřily zápisům dětí. Rodiče je mohli přihlásit do kterékoli školky v obvodu. Spádovou oblastí je totiž celá Poruba.

Mladí cyklisté z Ostravy se učili bezpečnému provozu a zasoutěžili si

16. května 2024 20:39 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Regionální zprávy POLAR

Se zásadami bezpečného chování v silničním provozu se každoročně seznamují žáci 3. až 5. tříd základních škol z Ostravy. Vyvrcholením dopravní výuky mladých cyklistů byla soutěž, která se konala na dopravním hřišti v Hrabůvce.

Nenechávejte v autech nic cenného. Zloděj během pár dní vykradl 16 vozidel v Ostravě

16. května 2024 11:43 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Dnes máme dobrou zprávu pro majitele vozidel. Ostravským policistům se podařilo zadržet zloděje, který během pár dní vykradl 16 aut. Zároveň je to ale pro řidiče výstraha, aby nenechávali v autech nic cenného, protože právě viditelné věci pachatele přilákaly.

ZŠ Bohumínská poprvé navštívili žáci z polského Těšína, školy navázaly přeshraniční spolupráci

Žáci i učitelé Základní školy Bohumínská ve Slezské Ostravě a Szkoły Podstawowej nr 1 z polského Těšína se poprvé sešli, aby navázali přeshraniční spolupráci. Polské hosty čekalo v Ostravě tradiční přivítání chlebem se solí, ale i prohlídka školy, nebo přátelský zápas v basketbalu.

Slezskoostravské Bazaly hostily trenérskou konferenci, přednášel i trenér španělského FC Sevilla

Na Bazalech proběhla další trenérská konference – ojedinělá akce určená jak trenérům, tak i fotbalovým nadšencům. Své zkušenosti zde letos předávali jak reprezentační trenéři, tak i šéftrenér mládeže FC Sevilla, José Ramón Collado.

Tradiční cyklistický závod Porubajk poprvé obohatil charitativní běh pro sbírku Srdce pro Porubu
Vydáno 3. května 2024 23:00, Ostrava-Poruba, Yvona Fajtová
V Porubě se jel tradiční cyklistický závod Porubajk. Probíhá jednou ročně vždy na jaře a jeho součástí tentokrát byl i charitativní běh pro sbírku Srdce pro Porubu.

Na 700 závodníků se postavilo na start tradičního cyklistického závodu Porubajk. Určen je nejen profesionálním cyklistům, ale také rekreačním sportovcům a dětem.

Libor Hrdina, pořadatel Porubajku: “Jsme rádi, že nám počasí ukázalo vlídnější část než poslední týdny a i díky tomu se přihlásilo poměrně hodně cyklistů na místě. Podle předběžných odhadů je nějakých 200 na dlouhé trati, která je těžká, je ještě i poměrně zabahněná a na tu kratší, na těch 38 km bylo včera kolem 300. Potom je už 150 dětí na devíti kilometrovou, která se jede tady v lese za Porubou. Plus dětské trasy na odrážedlech.”

Startovalo se na Hlavní třídě u Floridy a připraveny byly tři trasy různé obtížnosti. Nejnáročnější, 66ti-kilometrová vedla mimo jiné přes lázně Hýlov, Panský mlýn, Jakubčovice, Údolí Raduňky, Nové Sedlice a Krásné Pole k VŠB-TUO, kde byl cíl. Nejrychlejší závodník ji zvládl za 2:15:45.

Ondřej Rakus, JK ANIMALS MTB TEAM, vítěz závodu na 66 km: “Byly tam úseky bahnité a ud začátku jsme jeli čtyřčlenná skupinka, potom se to rozdělilo na tříčlennou, potom jsme ještě Davida urvali, Davida Pravdu, zůstali jsme dva a na 40. kilometru jsem za to vzal a vlastně 26 kiláků do konce jsem jel sám a vyšlo to. Mám ohromnou radost.”
David Pravda, PELLS UNITY, 2. místo na 66 km: “Jelo se super, trať byla hezky technická, místy ovšem byla hodně bahnitá a konkurence byla velmi silná, sjela se tady česká špička i hodně lidí z Polska, proto jsem s 2. místem opravdu spokojen. Samozřejmě vždycky mířím na ten nejvyšší stupínek, ale dneska jsem v této konkurenci spokojen i s 2. místem.”

Porubajk letos zpestřil charitativní běh pro sbírku Srdce pro Porubu, kterého se zúčastnila více než stovka běžců.

anketa: účastníci charitativního běhu: “Mi to minulý rok doporučila sestra a přijde mi to jako skvělá věc prostě pro ostatní to udělat a zaběhat si, užít si to. Neběhám ráda, ale pro tu Porubu prostě proč ne.”
“My jezdíme Porubajk už tradičně asi 10, 12 let , takže pro mě je to tradice. Přiznám se, že letos jsem vyběhla asi jenom 2x tady kousek po 5 km, takže dneska těch 7 km nebude to žádný výkon, ale hlavně běžím pro radost a hlavně běžíme v týmu.”
Zdeněk Rodek (ANO), místostarosta Ostravy-Poruby: “Já jsem opravdu moc rád, že se podařilo tuto úžasnou akci spojit s charitativní sbírkou Srdce pro Porubu. Část výtěžku jde na tento úžasný projekt a myslím si, že to spojení těch dvou akcí je výborné a doufejme, že se osvědčí, protože letos je to 1. ročník takového spojení.”

Výtěžek charitativního běhu poputuje na malého Daniela, který trpí mozkovou obrnou.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-poruba/11000042887/tradicni-cyklisticky-zavod-porubajk-poprve-obohatil-charitativni-beh-pro-sbirku-srdce-pro-porubu