Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Monika Danková

Základní škola U Lesa má zateplenou fasádu

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Jednu z nejnákladnějších rekonstrukcí letošního roku má zdárně za sebou karvinská Základní škola U Lesa. Náklady na její opravy a zateplení se vyšplhaly na devatenáct milionů korun. Většinu peněz zaplatil stát.

ZŠ Slovenská upořádala vánoční jarmark

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Základní škola Slovenská v Karviné-Hranicích uspořádala svůj historicky první vánoční jarmark. Děti z celé školy připravily pro návštěvníky bohatý prodejní sortiment vánočních ozdob z různých materiálů.

První narozené miminko roku 2010 v Karviné

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

V karvinské porodnici se prvního ledna narodily tři děti. První karvinský občánek roku 2010 se jmenuje Patrik Kondziolka. Vážil 3750 gramů a měřil 50 cm. Přivítat ho přišli zástupci vedení radnice, Zdravého města a nechyběli ani představitelé nemocnice.

Děti se zapojily do Tříkrálové sbírky

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Tradičně začátkem ledna vyrazily do ulic děti převlečené za tři krále. Jejich posláním je žádat obyvatele města o libovolný příspěvek, který pak poslouží potřebným lidem.

V Karviné ubylo obyvatel! Úředníci zveřejnili nové údaje

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Každoročně s příchodem nového roku oznamují úředníci i statistické údaje. Tak například právě v Karviné žije o pět set osmdesát dva obyvatele méně než v roce 2009. V loňském roce se také v Karviné uzavřelo méně sňatků a bylo i méně rozvodů.

Karvinská hornická nemocnice zlepšila péči o pacienty s epilepsií

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Karvinská hornická nemocnice je bohatší o dalšího pomocníka v péči o své pacienty. Tentokrát se jedná o moderní monitor, jehož funkce umožňují sledování mozkové aktivity u pacientů s těžkými nezvladatelnými epileptickými záchvaty.

Házenkáři se zdokonalují v přípravných utkáních

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Házenkáři HCB OKD Karviná mají za sebou první letošní přípravné utkání s Kopřivnicí. Po celou dobu hry měla Karviná navrch, vyhrála 45:27.

Karvinská kapela Team Revival účinkuje již pátým rokem

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Kapela Team Revival z Karviné funguje na hudební scéně úspěšně již pátým rokem a čím dál více je žádaná nejen tady u nás v republice, ale i v zahraničí.

Při dopravní kontrole se bude povinně foukat

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Od prvního ledna jsou policisté povinni provádět u kontrolovaných řidičů dechovou zkoušku. Řidičům nezbývá nic jiného než tuto změnu přijmout.

Hasiči během sněhové kalamity pomáhají, kde se dá

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

V posledních dnech zaměstnává napadaný sníh nejen silničáře a pracovníky technických služeb, ale i hasiče. Sněhová kalamita jim přinesla spoustu práce například s odklízením padlých stromů. Na pomoc přicházejí i řidičům, kteří se ocitli v úzkých.

Komerční sdělení více

Štěrkovna Open Music 2024: prodáno 90 procent třídenních vstupenek

Pořadatelé hudebního festivalu Štěrkovna Open Music, který se na břehu Hlučínského jezera bude konat 25. až 27. července, hlásí vyprodání 90 procent celkové kapacity třídenních vstupenek. Zároveň také se souhlasem města a hlučínské firmy Tomáš STRAUB investovali do festivalového areálu, aby byl v polovině léta lépe připravený na návštěvníky největší mimoostravské hudební přehlídky v Moravskoslezském kraji. Vystoupí na ní například Ewa Farna, Divokej Bill či Rybičky 48.

Ve WERK ARENĚ V Třinci se chystá INVENT ARENA, jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů v ČR

Pracuje na něm intenzivně tým několika desítek lidí už několik měsíců a je jím jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů svého druhu v České republice INVENT ARENA. Událost se uskuteční 12.-13. června ve WERK ARENĚ a má ambice rozšířit povědomí o vědeckých vynálezech a ukázat, že „pokrok“ ovlivňuje a posouvá dál všechny sféry našich každodenních životů a že „vědec“ či objevitel nemusí být vždycky badatel v laboratoři izolovaný od okolního světa, nýbrž kdokoliv z nás, našich dětí. Jen je potřeba mít ten správný směr.

4 kroky pro úspěšný den

Vykročte do každého dne pravou nohou a nastartujte den ranní rutinou, která promění ospalá rána ve chvíle, na které se budete pravidelně těšit. Základem úspěšného dne je vedle klidně prospané noci také klidné ráno. Udělejte si před každodenním kolotočem povinností alespoň pár minut pro sebe a uvidíte, že se vaše dny jak mávnutím proutku promění.


Inscenace Nejhorší věc na světě otevírá dialog o nelehkých cestách k sebepoznání

Divadlo loutek Ostrava rozvíjí programovou linii pro dospívající publikum i poslední premiérou sezóny. Hra s názvem Nejhorší věc na světě zpracovává téma náročného dospívání, zmatku a hledání sebe sama. Premiéra 17. května připadá na Mezinárodní den proti homofobii a transfobii. I těmto tématům se inscenace v režii Terezy Agelové věnuje.

Must-have doplňky pro letní turistiku s dětmi

Cestování s dětmi je skvělý způsob, jak je seznámit s novou kulturou a rozšířit jim dosud poznaný (český) svět o jiné země. Kromě poznávání je důležitá i příprava na nečekané situace. Od batohu, přes zábavu až po drobná zranění.

Zájem o dovoz vody do bazénu cisternou výrazně roste!

Vodu do 435 bazénů loni navezly cisterny společnosti SmVaK Ostrava. Zájem obyvatel regionu o tuto službu meziročně výrazně vzrostl, téměř se zdvojnásobil. Důvodem je skutečnost, že vodárenská společnost nabízí osvědčenou a efektivní cestu, jak napustit zahradní bazén a vyhnout se sousedským sporům nebo problémům ve vodovodní síti. To vše za férovou cenu.

19 Grammy, 68 nominací, 100 koncertů a 250 řečníků. To jsou letošní Colours of Ostrava

Team Colours of Ostrava letos opět nabídne výběr toho nejlepšího ze světové hudební a kulturní scény. Na letošním ročníku Colours of Ostrava vystoupí současní popoví rebelové Sam Smith, američtí rockeři Queens of the Stone Age nebo nestárnoucí rocková legenda Lenny Kravitz. Dalšími hvězdami jsou například zpěvák a producent elektronické hudby James Blake, jamajský matador Sean Paul, severská popová diva Zara Larsson, stylové multižánrové trio Khruangbin z Texasu, éterická hudebnice Bat for Lashes nebo bluesový kytarista Gary Clark Jr. a další.

Reuse centrum Ostrava vrací každý měsíc do života 6 a půl tisíce věcí

Úspěšné ostravské reuse centrum, které čtvrtým rokem provozuje společnost OZO Ostrava, se už zapsalo do povědomí i srdcí mnoha Ostravanů i lidí z širokého okolí. Každý měsíc zde zhruba tisíc lidí nakoupí starší předměty, které jiní darovali za účelem jejich opětovného použití. Průměrný nákup 6 věcí zde pořídíte za 156 Kč. Ty putují přímo na účet sbírky Veřejná zeleň města Ostravy, z níž pak OZO podporuje projekty na výsadbu a údržbu ostravské zeleně.

Více