Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Monika Ociepková

Nejstarší občanka Orlové paní Perutková oslavila 104 let

19. října 2023 17:42 | Orlová | Monika Ociepková

Nejstarší občanka Orlové paní Hildegarda Perutková oslavila úctyhodných 104 let. Oslava se konala ve skvělé atmosféře nově zrekonstruované jídelny v domově pro seniory Vesna, který se jí stal druhým domovem. A jaký životní styl by měl vést člověk, aby se dožil tak dlouhého věku? To už nám oslavenkyně prozradí sama.

Orlová si v plavecké soutěži měst vyplavala 4. místo

11. října 2023 16:23 | Orlová | Monika Ociepková

Ve středu čtvrtého října se Orlová opět zapojila do každoroční plavecké soutěže měst. Soutěž je určena pro plavce bez věkového omezení. Každý účastník musel uplavat dráhu na 100 metrů libovolným způsobem. Všichni plavci si odnesli účastnický list včetně poukazu na vstup do Relax centra a na zimní stadion v Orlové.

Neukáznění řidiči ztěžují pravidelný vývoz odpadu

27. září 2023 16:18 | Orlová | Monika Ociepková

Tak jako ostatní města, tak i Orlovou trápí problematika s vývozem odpadů. Přestože dopravní značení v blízkosti kontejnerů na komunální odpad jasně zakazuje parkování vozidel, mnoho řidičů tato pravidla nerespektuje.

Do Orlové se sjeli milovníci historických vozidel

20. září 2023 15:34 | Orlová | Monika Ociepková

V neděli 17. Září se konal tradiční sraz auto moto veteránů v Orlové, kde se sjeli všichni milovníci historických vozů a motocyklů. Dvanáctý ročník tohoto srazu přinesl na Staré náměstí v Orlové nádhernou atmosféru staré doby.

V Petřvaldu se jel závod O pohár starostky Orlové

13. září 2023 14:18 | Orlová | Monika Ociepková

Cyklistický klub Orlík Orlová pořádal dvacátý druhý ročník cyklistického závodu O pohár starostky města, který se konal v Petřvaldu. V neděli desátého září v dopoledních hodinách odstartovali první závodníci. Silniční okruh o délce deseti kilometrů startoval v Petřvaldu přes Rychvald a pokračoval až do Orlové. Nejdelší cesta tak čekala muže, kteří museli tuto trasu absolvovat desetkrát.

Azylový dům Hannah Orlová se dočkal rekonstrukce

7. září 2023 14:51 | Orlová | Monika Ociepková

V azylovém domě Hannah Orlová pro matky s dětmi byla provedena rekonstrukce střechy, několika pokojů a technických místností. Ve středu 23. srpna byli k této události pozváni nejen aktuální zástupci města, ale také ti, kteří se podíleli na předešlých aktivitách. Projekt byl oficiálně představen právě v tento den. Azylový dům je využíván matkami nejen z Orlové, ale i z nejbližšího okolí.

Šlágr na cestách zavítal do Orlové

30. srpna 2023 13:15 | Orlová | Monika Ociepková

Letošní léto přineslo do orlovského Letňáku hudební lahůdku pro všechny příznivce českého šlágru. V sobotu 19. srpna se tento venkovní prostor proměnil ve skvělé hudební odpoledne, když zde vystoupily hvězdy populární stanice Šlágr. Skvělým koncertem s názvem Šlágr na cestách provázel známý moderátor Petr Šiška.

Historicky první sraz trucků v Orlové slavil úspěch

24. srpna 2023 11:59 | Orlová | Monika Ociepková

V pátek 11. srpna se do Orlové sjeli majitelé i řidiči kamionů, aby otevřeli brány svých lesklých kabin pro návštěvníky Truckového srazu. Tento historicky první sraz, který byl pořádán v Orlové, získal velkou oblibu u místních obyvatel i lidí z okolí. Tři stateční mladíci se postarali o organizaci, která se jim podařila na výbornou.

Sociální služby města Orlová otevřely chráněnou kavárnu

17. srpna 2023 13:33 | Orlová | Monika Ociepková

Sociální služby města Orlová a Pečovatelská služba uspořádaly již druhou letní kavárnu.

Komerční sdělení více

Štěrkovna Open Music 2024: prodáno 90 procent třídenních vstupenek

Pořadatelé hudebního festivalu Štěrkovna Open Music, který se na břehu Hlučínského jezera bude konat 25. až 27. července, hlásí vyprodání 90 procent celkové kapacity třídenních vstupenek. Zároveň také se souhlasem města a hlučínské firmy Tomáš STRAUB investovali do festivalového areálu, aby byl v polovině léta lépe připravený na návštěvníky největší mimoostravské hudební přehlídky v Moravskoslezském kraji. Vystoupí na ní například Ewa Farna, Divokej Bill či Rybičky 48.

Ve WERK ARENĚ V Třinci se chystá INVENT ARENA, jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů v ČR

Pracuje na něm intenzivně tým několika desítek lidí už několik měsíců a je jím jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů svého druhu v České republice INVENT ARENA. Událost se uskuteční 12.-13. června ve WERK ARENĚ a má ambice rozšířit povědomí o vědeckých vynálezech a ukázat, že „pokrok“ ovlivňuje a posouvá dál všechny sféry našich každodenních životů a že „vědec“ či objevitel nemusí být vždycky badatel v laboratoři izolovaný od okolního světa, nýbrž kdokoliv z nás, našich dětí. Jen je potřeba mít ten správný směr.

4 kroky pro úspěšný den

Vykročte do každého dne pravou nohou a nastartujte den ranní rutinou, která promění ospalá rána ve chvíle, na které se budete pravidelně těšit. Základem úspěšného dne je vedle klidně prospané noci také klidné ráno. Udělejte si před každodenním kolotočem povinností alespoň pár minut pro sebe a uvidíte, že se vaše dny jak mávnutím proutku promění.


Inscenace Nejhorší věc na světě otevírá dialog o nelehkých cestách k sebepoznání

Divadlo loutek Ostrava rozvíjí programovou linii pro dospívající publikum i poslední premiérou sezóny. Hra s názvem Nejhorší věc na světě zpracovává téma náročného dospívání, zmatku a hledání sebe sama. Premiéra 17. května připadá na Mezinárodní den proti homofobii a transfobii. I těmto tématům se inscenace v režii Terezy Agelové věnuje.

Must-have doplňky pro letní turistiku s dětmi

Cestování s dětmi je skvělý způsob, jak je seznámit s novou kulturou a rozšířit jim dosud poznaný (český) svět o jiné země. Kromě poznávání je důležitá i příprava na nečekané situace. Od batohu, přes zábavu až po drobná zranění.

Zájem o dovoz vody do bazénu cisternou výrazně roste!

Vodu do 435 bazénů loni navezly cisterny společnosti SmVaK Ostrava. Zájem obyvatel regionu o tuto službu meziročně výrazně vzrostl, téměř se zdvojnásobil. Důvodem je skutečnost, že vodárenská společnost nabízí osvědčenou a efektivní cestu, jak napustit zahradní bazén a vyhnout se sousedským sporům nebo problémům ve vodovodní síti. To vše za férovou cenu.

19 Grammy, 68 nominací, 100 koncertů a 250 řečníků. To jsou letošní Colours of Ostrava

Team Colours of Ostrava letos opět nabídne výběr toho nejlepšího ze světové hudební a kulturní scény. Na letošním ročníku Colours of Ostrava vystoupí současní popoví rebelové Sam Smith, američtí rockeři Queens of the Stone Age nebo nestárnoucí rocková legenda Lenny Kravitz. Dalšími hvězdami jsou například zpěvák a producent elektronické hudby James Blake, jamajský matador Sean Paul, severská popová diva Zara Larsson, stylové multižánrové trio Khruangbin z Texasu, éterická hudebnice Bat for Lashes nebo bluesový kytarista Gary Clark Jr. a další.

Reuse centrum Ostrava vrací každý měsíc do života 6 a půl tisíce věcí

Úspěšné ostravské reuse centrum, které čtvrtým rokem provozuje společnost OZO Ostrava, se už zapsalo do povědomí i srdcí mnoha Ostravanů i lidí z širokého okolí. Každý měsíc zde zhruba tisíc lidí nakoupí starší předměty, které jiní darovali za účelem jejich opětovného použití. Průměrný nákup 6 věcí zde pořídíte za 156 Kč. Ty putují přímo na účet sbírky Veřejná zeleň města Ostravy, z níž pak OZO podporuje projekty na výsadbu a údržbu ostravské zeleně.

Více