Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

V Novém Jičíně radili, jak na špatné prodejce

24. listopadu 2015 11:25 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Sdružení na obranu spotřebitele a novojičínská radnice uspořádali pro veřejnost seminář. Jeho hlavní téma bylo v čase vánočních nákupů více než aktuální - reklamace.

Nový Jičín získal na opravu bazénu dotaci

19. listopadu 2015 14:11 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínská radnice získala na probíhající rekonstrukci bazénu a sportovní haly dotaci z Evropské unie ve výši 16 milionů korun. Termín dokončení stavby v prosinci a s ním i přijetí dotace by neměl ohrozit ani požár, který pře pár dny na střeše sportoviště vypukl.

Cestovatel Hynek Adámek přednášel v Lučině

18. listopadu 2015 8:45 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Hynek Adámek je novinář a publicista, který se účastnil výstavby české vědecké stanice v Antarktidě. Také je redaktorem National Geographic. Jeho cestovatelské zážitky si vyslechli lidé na besedě v obci Lučina v jeho rodném Frýdecko-místecku.

V N. Jičíně pokračoval soud o vlakovém neštěstí

16. listopadu 2015 13:45 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V Novém Jičíně pokračovalo soudní líčení v případu vlakového neštěstí ve Studénce. Při této tragédii, ke které došlo před sedmi lety, zemřelo osm lidí a téměř sto bylo zraněno.

Nový Jičín má nejkrásnější nádraží v ČR

12. listopadu 2015 13:50 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín má pro rok 2015 nejkrásnější vlakové nádraží v České republice. Rozhodli o tom lidé ve veřejné hlasování v celostátní anketě.

Na Novojičínsku varují před drogami už 11leté děti

11. listopadu 2015 13:11 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Věková hranice, kdy děti přicházejí poprvé do kontaktu s drogou, se stále snižuje. Proto se i školy a policisté na Novojičínsku zaměřili v rámci prevence na žáky už od 11 let.

Podvodnice láká z lidí peníze v celém MS kraji

11. listopadu 2015 12:14 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V Moravskoslezském kraji se pohybuje podvodnice, která si pod různými záminkami půjčuje od lidí peníze. Policie už jen na Novojičínsku eviduje dvacet případů.

V Novém Jičíně si připomněli hudební osobnosti

10. listopadu 2015 11:12 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínský pěvecký sbor Ondráš spolu s Klubem rodáků a přátel města připomněl lidem místní hudební osobnosti. Slavnostní koncert se odehrál v Chrámu Nanebevzetí Panny Marie.

Na Novojičínsku pátrali po mladé sebevražedkyni

9. listopadu 2015 12:32 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

O sebevraždu se pokusila mladá žena z Příborska na Novojičínsku. Spolykala velké množství prášků a odešla do lesa. O svém rozhodnutí ovšem zanechala zprávu na sociální síti, a to ji zřejmě zachránilo život.

Novojičínský rodák má obraz ve slavné galerii

5. listopadu 2015 12:07 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Klub rodáků obdržel před pár dny zajímavou zprávu - jediný žijící čestný občan Nového Jičína Max Mannheimer se ve svých 95 letech dočkal významného okamžiku. Jeho obraz byl umístěn do proslulé německé galerie v Murnau.

Komerční sdělení více

Štěrkovna Open Music 2024: prodáno 90 procent třídenních vstupenek

Pořadatelé hudebního festivalu Štěrkovna Open Music, který se na břehu Hlučínského jezera bude konat 25. až 27. července, hlásí vyprodání 90 procent celkové kapacity třídenních vstupenek. Zároveň také se souhlasem města a hlučínské firmy Tomáš STRAUB investovali do festivalového areálu, aby byl v polovině léta lépe připravený na návštěvníky největší mimoostravské hudební přehlídky v Moravskoslezském kraji. Vystoupí na ní například Ewa Farna, Divokej Bill či Rybičky 48.

Ve WERK ARENĚ V Třinci se chystá INVENT ARENA, jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů v ČR

Pracuje na něm intenzivně tým několika desítek lidí už několik měsíců a je jím jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů svého druhu v České republice INVENT ARENA. Událost se uskuteční 12.-13. června ve WERK ARENĚ a má ambice rozšířit povědomí o vědeckých vynálezech a ukázat, že „pokrok“ ovlivňuje a posouvá dál všechny sféry našich každodenních životů a že „vědec“ či objevitel nemusí být vždycky badatel v laboratoři izolovaný od okolního světa, nýbrž kdokoliv z nás, našich dětí. Jen je potřeba mít ten správný směr.

4 kroky pro úspěšný den

Vykročte do každého dne pravou nohou a nastartujte den ranní rutinou, která promění ospalá rána ve chvíle, na které se budete pravidelně těšit. Základem úspěšného dne je vedle klidně prospané noci také klidné ráno. Udělejte si před každodenním kolotočem povinností alespoň pár minut pro sebe a uvidíte, že se vaše dny jak mávnutím proutku promění.


Inscenace Nejhorší věc na světě otevírá dialog o nelehkých cestách k sebepoznání

Divadlo loutek Ostrava rozvíjí programovou linii pro dospívající publikum i poslední premiérou sezóny. Hra s názvem Nejhorší věc na světě zpracovává téma náročného dospívání, zmatku a hledání sebe sama. Premiéra 17. května připadá na Mezinárodní den proti homofobii a transfobii. I těmto tématům se inscenace v režii Terezy Agelové věnuje.

Must-have doplňky pro letní turistiku s dětmi

Cestování s dětmi je skvělý způsob, jak je seznámit s novou kulturou a rozšířit jim dosud poznaný (český) svět o jiné země. Kromě poznávání je důležitá i příprava na nečekané situace. Od batohu, přes zábavu až po drobná zranění.

Zájem o dovoz vody do bazénu cisternou výrazně roste!

Vodu do 435 bazénů loni navezly cisterny společnosti SmVaK Ostrava. Zájem obyvatel regionu o tuto službu meziročně výrazně vzrostl, téměř se zdvojnásobil. Důvodem je skutečnost, že vodárenská společnost nabízí osvědčenou a efektivní cestu, jak napustit zahradní bazén a vyhnout se sousedským sporům nebo problémům ve vodovodní síti. To vše za férovou cenu.

19 Grammy, 68 nominací, 100 koncertů a 250 řečníků. To jsou letošní Colours of Ostrava

Team Colours of Ostrava letos opět nabídne výběr toho nejlepšího ze světové hudební a kulturní scény. Na letošním ročníku Colours of Ostrava vystoupí současní popoví rebelové Sam Smith, američtí rockeři Queens of the Stone Age nebo nestárnoucí rocková legenda Lenny Kravitz. Dalšími hvězdami jsou například zpěvák a producent elektronické hudby James Blake, jamajský matador Sean Paul, severská popová diva Zara Larsson, stylové multižánrové trio Khruangbin z Texasu, éterická hudebnice Bat for Lashes nebo bluesový kytarista Gary Clark Jr. a další.

Reuse centrum Ostrava vrací každý měsíc do života 6 a půl tisíce věcí

Úspěšné ostravské reuse centrum, které čtvrtým rokem provozuje společnost OZO Ostrava, se už zapsalo do povědomí i srdcí mnoha Ostravanů i lidí z širokého okolí. Každý měsíc zde zhruba tisíc lidí nakoupí starší předměty, které jiní darovali za účelem jejich opětovného použití. Průměrný nákup 6 věcí zde pořídíte za 156 Kč. Ty putují přímo na účet sbírky Veřejná zeleň města Ostravy, z níž pak OZO podporuje projekty na výsadbu a údržbu ostravské zeleně.

Více