Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Sociální zařízení Frýdku-Místku i hospic jsou opět přístupné návštěvám

28. května 2020 19:01 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Městská sociální zařízení i hospic jsou opět přístupné návštěvám. Dveře zařízení se rodinným příslušníkům a známým otevřely v úterý. I nadále je ale nutné dodržovat přísná hygienická opatření.

Sady Bedřicha Smetany v Místku jsou plné atraktivit, nově si zde můžete zahrát i discgolf

28. května 2020 18:54 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Sady Bedřicha Smetany v Místku se stávají vyhledávanou a atraktivní lokalitou. Nabízí nové moderní dětské hřiště, nedávno tam vyrostlo broukoviště, jsou tam nové lavičky a nyní si v parku mohou lidé zahrát také discgolf.

V pondělí začne oprava části třídy T. G. Masaryka ve F-M, vyžádá si dopravní omezení

28. května 2020 18:48 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V pondělí 1. června začne oprava komunikace ve střední části třídy T. G. Masaryka, přesněji od Rubikovy křižovatky po kruhový objezd u Kostíkova náměstí.

F-M čekají dlouhodobá dopravní omezení, potrvají celé léto

28. května 2020 18:35 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Doprava ve městě nebude ani toto léto bez omezení. Dotkne se nejen řidičů, ale také cestujících v autobusech. Moravskoslezský kraj a Ředitelství silnic a dálnic totiž v létě zahájí další opravy svých komunikací na území města.

Sídliště Riviera v Místku projde revitalizací, proměny se dočkají zatím tři lokality

25. května 2020 17:35 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Sídliště Riviera v Místku projde rozsáhlou revitalizací. V současné době se budou zpracovávat jednotlivé stupně projektové dokumentace. Poté se vypíše zakázka. Samotná revitalizace by mohla začít v příštím roce.

F-M posunul termín splatnosti za odpad a psy, složenky začne rozesílat v červnu

25. května 2020 17:34 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město posunulo termín splatnosti za odpad a psy. Lidé mohou poplatky hradit až do konce srpna. Složenky začnou do schránek chodit v červnu.

Farmářské trhy ve F-M i přes omezený režim jedou naplno, další proběhnou 4. června

25. května 2020 17:30 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na náměstí Svobody v Místku proběhly další Farmářské trhy. Na trhu si zákazníci mohli nakoupit různé druhy sazenic, ale také koláče, buchty, nebo mléčné výrobky. I přes omezený počet stánků tak byl sortiment bohatý.

Lidé objevili lesy a kopce Palkovic. Koronavirus je přitáhl do přírody

24. května 2020 16:14 | Palkovice | Marek Remeta

Přestože koronavirus s sebou přinesl velkou spoustu problémů, v něčem dokázal zapůsobit i pozitivně. Zavření obchodních center, restaurací, zákaz kulturních akcí a další omezení přitáhla lidi do přírody. Hojně navštěvované se staly Palkovice a jejich kopce, které objevili jak místní, tak návštěvníci z okolí.

Konec byznysu s chudobou v Mariánských Horách, vedení obvodu vyhlásilo bezdoplatkovou zónu

21. května 2020 17:17 | Ostrava-Mariánské hory | Marek Remeta

Mariánské Hory a Hulváky vyhlásily bezdoplatkovou zónu. Od 7. května tak platí na celém území tohoto ostravského městského obvodu. Výjimku mají některá vybraná místa.

Skončil nouzový stav. Frýdek-Místek i nadále vykonává preventivní opatření

21. května 2020 17:11 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek i nadále pokračuje s preventivními opatřeními proti šíření koronaviru. Přestože nouzový stav skončil, pořád probíhá dezinfekce ploch ve městě a stále platí, že úřad by se měl navštěvovat jen ve výjimečných případech.

Komerční sdělení více

Může jít pohodlí a elegance ruku v ruce? Podívejte se na pantofle Birkenstock!

Jestliže hledáte komfortní a zároveň trendy obuv na jaro a na léto, můžete do svých šatníků zařadit i stylové dámské či pánské pantofle od módní značky Birkenstock. Jedná se o obuv, která vás nezklame a my se na ni na následujících řádcích podíváme pěkně zblízka. Čtěte a nechte se inspirovat společně s námi!

Obchodování s US Tech 100 - průvodce pro nováčky i zkušené investory

Pokud se rozhodnete vstoupit do světa obchodování s indexem US Tech 100, objevíte moře příležitostí a výzvy, které tento dynamický trh přináší. Tento index je zajímavý díky svému zaměření na technologické giganty, kteří hrají klíčovou roli ve světě moderního byznysu a inovací. US Tech 100 je index, který sleduje vývoj 100 nejvýznamnějších technologických společností obchodovaných na burze. Mezi tyto společnosti patří Apple, Microsoft, Amazon, Facebook a další.

Ostravští studenti se ponořili do hlubin stavební fantazie a vytvořili model plovoucího města

V rámci 16. ročníku mezinárodní soutěže Modelium studenti Střední průmyslové školy stavební v Ostravě přijali stavitelskou výzvu a vybudovali udržitelné plovoucí město z vlnité lepenky. Ostravské modely budou nejprve usilovat o postup do národního finále. Nejlepší šestici staveb vybere porota do pátku 24. května. Mladí stavitelé z Česka a Slovenska se utkají o ceny v celkové hodnotě více než 100 000 Kč.


Perinatologické dny upozornily na negativní vývoj v péči o děti s nízkou porodní váhou

Lékaři Perinatologického centra Fakultní nemocnice Ostrava připravili pro kolegy z nemocnic z oborů gynekologie, pediatrie a neonatologie dvoudenní odbornou konferenci Moravskoslezské perinatologické dny. Kromě přednášek předních českých specialistů z této oblasti společně diskutovali o vývoji perinatologické péče v kraji. Tedy o období, které se týká druhé poloviny těhotenství a prvních dnů po porodu.

Nemocnice ve Frýdku-Místku uspořádala úspěšný Den zdraví a ošetřovatelství

Nemocnice ve Frýdku-Místku, p.o. ve spolupráci s Nadačním fondem Pavla Novotného uspořádala druhý ročník úspěšného Dne zdraví a ošetřovatelství v prostorách obchodního centra Frýda. Tato akce, která se konala dne 13. května 2024, měla za cíl zvýšit povědomí veřejnosti o důležitosti prevence a nabídnout širokou škálu vyšetření a poradenství.

Podcast FNO: Co je smyslem paliativní péče?

V tomto podcastu bychom vám rádi přiblížili Ambulanci paliativní a podpůrné péče. Pacientům s nevyléčitelnou diagnózou i jejich rodinným příslušníkům se ve FN Ostrava věnuje tým, jehož součástí jsou sociální pracovníci a nemocniční kaplan. Je nutné se paliativní péče obávat? Jaké formy léčby lékaři upřednostňují? Odpovědi i na tyto otázky poskytla MUDr. Jarmila Kušnírová, lékařka zmíněné ambulance, která je součástí Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny.

Filmový festival Nechme se překvapovat letos poprvé také v Opavě

Vzdělávací festival přírodovědných filmů Nechme se překvapovat se uskuteční letos poprvé také v Opavě. Nabídne krátké filmové projekce o živočišných druzích, ekosystémech, ochraně přírody a globálních výzvách. Slezská univerzita v Opavě ve spolupráci s městem Opava nabídne v kinosále a ateliéru Hauerova 4 ve dnech 28. – 29.5. 2024 šest projekcí s besedami, 4 výukové programy a 2 projekce pro veřejnost.

Více